Verplaatsing GTC Rally biedt organisatie vele voordelen

ETTEN-LEUR – Door de verplaatsing van de GTC Rally van de zomerperiode naar oktober kan de befaamde Nacht van Achtmaal eerder op de avond ingepland worden. “Het is immers vroeger donker in oktober”, aldus bestuursvoorzitter John Elst van de GTC Rally.

Na een aantal jaren verreden te zijn in juli, vindt de GTC Rally in 2015 plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober. Behalve het eerder op de avond in kunnen plannen van de Nacht van Achtmaal, zijn er nog een aantal redenen voor de kalenderwijziging. Sportief gezien past oktober ideaal in de kalender van het Nederlands kampioenschap en biedt de datum de organisatie meer mogelijkheden om zijn internationale ambitie waar te maken. Daarnaast ligt de teelt van gewassen rondom oktober grotendeels stil, waardoor omwonenden niet gestoord worden. Nog een bijkomend voordeel is dat de wegen er rond oktober wel eens verraderlijk glad bij kunnen liggen. Elst: “Als dat zo is levert dat ongetwijfeld veel spektakel op.”

De GTC Rally wordt weer verreden in en rond Etten-Leur. Op de eerste dag rijden de deelnemers proeven in Rijsbergen, Wernhout (de Lent) en dus Achtmaal. Op de tweede dag staan de proeven in Wouwse Plantage, Roosendaal, Etten-Leur, Rucphen en Klein Zundert op het programma.

Bron: http://internetbode.nl/editie/etten-leur/verplaatsing-gtc-rally-biedt-organisatie-vele-voordelen-286332

GTC-rally-8-700x350