Cees Mertens ontvangt Welzijnspenning gemeente Zundert

Cees Mertens ontvangt Welzijnspenning gemeente Zundert

Cees Mertens en burgemeester Poppe-de Looff

  • Cees Mertens

Speech burgemeester Poppe-de Looff

Dames en heren, goedenavond,

U had mij vandaag waarschijnlijk niet verwacht, hier op uw jaarlijkse teerfeest, in herberg ’t Pannenhûske. En dat is precies de bedoeling, want ik kom iemand verrassen. Ik ben hier met een bijzondere reden en daarvoor wil ik de heer Cees Mertens vragen naar voren te komen.

Meneer Mertens, u bent dit jaar 65 jaar lid van Kruisboogvereniging Nooit Gedacht. Dit is de oudste kruisboogvereniging binnen de Kring Zundert en hij behoort ook tot de oudste verenigingen binnen Nederland. Nooit Gedacht is opgericht op 6 november 1896, en bestaat eind dit jaar dus 120 jaar.

U bent al lid sinds 1 januari 1950 en nog steeds beoefent u de kruisboogsport actief, en doet u zo veel mogelijk mee aan wedstrijden, zowel binnen de kring, als in landelijk verband, bij de Nederlandse Kruisboog Bond.

Ik heb mij laten vertellen dat u een ‘stille kracht’ bent binnen de vereniging en dat ik u een schoolvoorbeeld mag noemen van iemand die aan zijn verenigingsverplichtingen voldoet. Een bescheiden man, met het hart op de goede plek. U staat altijd klaar, bijvoorbeeld als er onderhoud aan de schietbanen nodig is, of aan de tuin. Maar ook tijdens clinics kan de vereniging op u rekenen, en als er een verbouwing nodig is, bent u er als vanzelfsprekend bij. De vereniging kan altijd een beroep op u doen. Mede dankzij uw inzet kunnen de leden van de vereniging hun schietsport beoefenen.

Meneer Mertens, de vereniging laat weten trots op u te zijn en ik sluit me daar graag bij aan. Uw inzet en betrokkenheid worden enorm gewaardeerd. Mensen als u zijn het fundament waarop een vereniging bouwt. Zeker in dit geval: Nooit Gedacht heeft de accommodatie in eigendom, en dat wil zeggen dat alle onderhoudskosten voor rekening van de vereniging komen.

Als blijk van waardering voor uw jarenlange inzet en uw bijzondere verdiensten voor deze vereniging, heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert besloten u de Welzijnspenning van de gemeente Zundert toe te kennen. Hiervoor ontvangt u een bronzen penning met het opschrift: ‘Toegewijd aan de Zundertse gemeenschap’.

Van harte gefeliciteerd!