Gemeente Zundert omarmt ‘Buiten Beter’ app om problemen te melden

Dit item is verlopen op 31-10-2015.

Inwoners van de gemeente Zundert kunnen vanaf vandaag met de ‘Buiten Beter’ app problemen in de openbare ruimte melden bij de gemeente. Met deze app komen meldingen uit heel Nederland automatisch terecht bij het meldpunt van de betreffende gemeente. De gemeente kan vervolgens actie ondernemen om deze zaken op te lossen.

De applicatie is gratis te downloaden op een mobiele telefoon en werkt in heel Nederland. Op basis van de locatie wordt de melding doorgegeven aan de juiste gemeente. De app biedt de gemeente de mogelijkheid om direct naar de inwoners te reageren. Wethouder Piet Utens: “We zijn erg blij met de mogelijkheid die de Buiten Beter app ons biedt. Op deze manier kan iedereen een bijdrage leveren aan een schone en veilige omgeving.

Met de ‘Buiten Beter’ app kunnen problemen variërend van defecte lantaarnpalen, vernielde speeltoestellen tot een gat in de weg, letterlijk in beeld worden gebracht door de inwoners. Doordat de app de mogelijkheid heeft om vast te leggen met foto en GPS signaal kan de gemeente de exacte locatie vaststellen en doeltreffend optreden.

BuitenBeter is de meest gebruikte ‘meldingen’ app en werkt in heel Nederland. De applicatie BuitenBeter is te gebruiken op vrijwel alle type smartphones (Iphone, Android, Windows Mobile, Windows Phone, Blackberry en Symbian) en te downloaden in de appstore of viawww.buitenbeter.nl. Smartphone gebruikers kunnen het zelf direct uitproberen door het maken van een proefmelding.

Wethouder Utens introduceert de 'Buiten Beter' app op weekmarkt