ACHTMAAL – Donderdag 27 april willen we er wederom een geslaagde koningsdag van maken in Achtmaal. Stichting “8x gaat voor oranje” is er dankzij vele sponsors en vrijwilligers weer klaar voor om dit grote feest met iedereen te vieren. Dit jaar vieren we Willem-Alexander zijn 50ste verjaardag. We hebben vernomen dat hij buiten zijn bezoek aan Tilburg ook even naar Achtmaal komt.

Vanaf 10.45 uur start het programma en gaan we verzamelen met de mooi versierde fietsen. De burgemeester met wethouders zullen deze dag openen en het startschot voor de versierde fietsoptocht geven. De versierde fietsoptocht rijdt door de straten van Achtmaal. Voorafgaand en tijdens kunnen we genieten van muziek gespeeld door fanfare St. Martinus. Wanneer de fietsers terugkomen bij het gouwe pleintje krijgt elke deelnemer een medaille. De mooist versierde fietsen worden uitgezocht en verdienen nog een extra prijs. Klein en groot vallen in de prijzen.

Spelletjesmarkt

Aansluitend starten we met de spelletjesmarkt. De spelletjeskaarten zijn na de versierde fietsoptocht verkrijgbaar in de Oranjekraam. Er zijn dit jaar weer allerlei spelletjes te spelen. Waaronder ook weer een paar nieuwe spelletjes. Je kunt een mooie glittertattoo laten zetten, een rondje meerijden met de huifkar, of een ballon laten vouwen. De kinderen krijgen een broodje worst en wat drinken. Bij inlevering van een volle spelletjeskaart krijgen alle kinderen een goed gevulde snoepzak. Rond de klok van 12.30/13.00 uur kunnen we genieten van optredens van Triple S. De gehele dag zijn er luchtkussens voor elke leeftijd. Voor de groteren is er dit jaar de Dizzy and run baan. Verder is er voor iedereen een gezellig terras met muziek van Cartoon.

8X Got Talent

Rond de klok van 13.30 uur willen we de spelletjesmarkt afsluiten om daarna te gaan beginnen met “8X Got Talent”. Hier mag iedereen hun talent laten zien. Er wordt geplaybackt, live gezongen, gedanst, moppen vertelt, noem het maar op. Dus meld jezelf aan! Alle deelnemers mogen plaats nemen in de speciale VIP-room. Hier worden ze lekker verwend met drinken en wat lekkers. Aan het einde na het jury overleg worden de de winnaars bekend gemaakt en krijgen alle deelnemers een aandenken. Ook hebben we dit jaar weer de aanmoedigingsprijs! (Soort extra prijs) Na de prijsuitreiking is er nog een gezellige kinderdisco.

Ballonnen

We sluiten de dag af rond 17.30 uur met het oplaten van ballonnen. Vorig jaar zijn er wel 100 ballonnen de lucht ingegaan dus dat is geweldig. Dit alles mag je natuurlijk niet missen. Kom ook en laten we er met zijn allen weer een top dag van maken. Kleed je in het oranje of rood wit blauw, allemaal leuk. Wij hebben er zin in!

Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor deze dag dus wil je ons graag komen helpen of wil je kind(eren) graag meedoen met “8x got talent” meld je aan op 8xgaatvoororanje@gmail.com