‘Zundertse’ energiebesparingsbox voor woningeigenaren

ZUNDERT – Energie besparen? De energiebesparingsbox helpt een handje mee. Sinds 1 december kunnen woningeigenaren in de gemeente Zundert een gratis energiebesparingsbox ophalen. Er zijn 2.500 boxen beschikbaar om woningeigenaren te helpen om energie te besparen. Gemeente Zundert en Stichting WindCent hebben hiertoe hun krachten gebundeld.

“Wat je bespaart, hoef je ook niet op te wekken. En dat is precies de reden waarom wij energiebesparingsboxen uitdelen aan woningeigenaren,” zegt wethouder Johan de Beer, portefeuillehouder Duurzaamheid. In de energiebesparingsbox zitten twee ledlampen, een energiemeter en een folder. Een Zunderts bedrijf verzorgt de besparingsbox en lokale ondernemers treden op als uitgiftepunten. Sinds 1 december kunnen woningeigenaren een energiebesparingsbox ophalen bij deze ondernemers. De uitgiftepunten staan vermeld op de informatie die de woningeigenaren hebben ontvangen. 

Bon

Wethouder Johan de Beer deelde een energiebesparingsbox uit bij de supermarkt in Achtmaal. De gemeente Zundert telt zo’n 6.500 privé woningeigenaren. Zij hebben via de post een bon ontvangen om een besparingsbox op te halen. “Als alle boxen worden opgehaald, dan betekent dat dat bijna de helft van alle woningeigenaren aan energiebesparing doet,”aldus wethouder Johan de Beer. “Dat is toch een heel mooie winst van dit initiatief.”

Energieneutraal

Stichting WindCent zet zich in om de gemeente Zundert energieneutraal te maken. Samen met de Gemeente Zundert heeft zij de Lokale Energie Agenda geschreven. Met een deel van de opbrengsten van de toekomstige windmolens langs de A16 worden straks stappen gezet om de energietransitie te kunnen verwezenlijken. Het Regionaal Energieloket is een online loket dat inwoners op weg helpt met energie besparen en het verduurzamen van hun woning. Ook zorgt het energieloket voor informatieavonden en collectieve inkoopacties.