Zondag ‘Timberwolf Tracks’ wandel en fietstocht

ZUNDERT – Op zondag 21 oktober organiseert de stichting “Vrienden van de Timberwolves” in samen werking met de stichting “Militair Historisch Museum Achtmaal” haar jaarlijkse historische wandel- en fietstochten.

Dit is een mooie sportieve gelegenheid om mogelijk de jeugd iets van het verleden te vertellen als u samen met kinderen of klein kinderen aan één van de vier tochten deelneemt. Mocht u zelf niet van de generatie zijn die nog herinneringen heeft uit de oorlogs periode dan zijn er op de route beschrijvingen van wat er heeft plaats gevonden tijdens die oktober dagen in 1944. Daarom wil de stichting ieder uitnodigen om deel te nemen die op een sportieve manier even wil stil staan bij de bevrijding van ons land. En wat vrijheid betekent voor ons alle.

Wandeltochten
Er zijn drie mogelijke wandeltochten om op in te schrijven en één fietstocht. Er is een wandeltocht van +/- 10 kilometer, één van +/- 20 kilometer lang en één van +/- 30 kilometer lang, de fietstocht beslaat de zelfde 30 kilometer als de langste wandeltocht. Deelnemers ontvangen bij aanvang een route beschrijving verder zal de gehele route ook nog met pijlen van bewegwijzering voorzien zijn. Onderweg, ruwweg in het midden van alle routes, is een rust plaats ingericht alwaar koffie en thee geschonken zal worden tot uiterlijk 15.30 uur. Dit zal als voorgaande jaren weer plaats vinden uit de “Red Cross Clubmobile”, Deze wagens bemand door Amerikaanse dames van het Rode Kruis kwamen naar Europa om de soldaten achter het front donuts en koffie te geven en natuurlijk als het even kon een praatjes over “home in the States” over het “thuis” wat ze hadden achter gelaten. Originele oorlogsvoertuigen uit die periode rijden rond om eventuele uitvallers mee te nemen naar het eind punt.

Vertrek
Alle tochten hebben als vertrek en eind punt Militair Historisch Museum aan de Nieuwmoerseweg 2c, 4882 KK te Achtmaal, al waar ook de inschrijving is voor de wandel- en fietstochten. Inschrijven en vertrekken is mogelijk vanaf 8.00 uur tot 10.00 uur voor de wandeltocht van 30 kilometer, vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur voor de wandeltocht van 20 kilometer en vanaf 8.00 uur tot 14.00 uur voor de wandeltocht van 10 kilometer en de fietstocht van 30 kilometer. Een bezoek aan het Militair Historisch Museum is in begrepen bij het inschrijven.

Museum
In het Militair Historisch museum zijn verscheidene uitbeeldingen en materiaal te zien welk een beeld geven hoe de bevrijders en het Nederlands verzet er uitzagen en wat ze bij hadden in die periode. Ook zijn er diverse foto’s te zien genomen in de regio uit die periode. Hier kunt u ook nog onder het genot van een drankje of hapje even nagenieten, hopelijk in een even mooie zon als vorig jaar, van uw sportieve prestatie.