Zon, zand en veel blije oranje snoetjes in Achtmaal

ACHTMAAL – Eindelijk, na een aantal Corona-jaren, mocht het Koningsdag-comité alles uit de kast halen. 

Om 10.30 uur werd het Gouwe Pleintje gevuld met oranje kostuums, geschminkte snoetjes en versierde fietsen. Natuurlijk mocht het B&W niet ontbreken voor de grote opening met speech en oranje fakkels. Hiermee ging de fietstocht van start, met voorop een golfkar en Willempie de leeuw achterin het bakje.

Prijswinnaars van de versierde fietsen zijn: Puck Cis, Bras en Jess.

Na de fietsoptocht stonden de spelletjes voor de kinderen klaar. Aan alles was gedacht, met een primeur; een grote berg zand, met emmertjes en schepjes, het leek wel een strand. Voor de grote kids, werd er een graffiti cursus door Mike gegeven. Iedereen mocht zijn eigen voorletter spuiten met een spuitbus. De kids deden massaal mee, met maar liefst 70 aanmeldingen.

Optredens kwamen ze deze dag ook niet tekort. De meiden van Triple-S Dance gaven een geweldige show. Ook Tess en Toby, waren onmisbaar. Ze hebben de hele middag gedanst, gezongen, gesprongen, wedstrijdjes papa-mama en oranje tompouce eten gedaan.

Hoe later de dag, hoe groter de talenten van Achtmaal! De talenten van 8x factor gaven stuk voor stuk spetterende optredens. De 3-koppige jury; Frans, Kevin de Nar en Roger hadden het er maar lastig mee. De prijswinnaars: 1e Jess; 2e Iris en Lizze; 3e Cas, Sep en Kiki.

Nieuw dit jaar, was heel 8x bakt! Op dinsdag gingen alle oventjes in Achtmaal aan om zo de mooiste, lekkerste en zoetste taart te bakken. De jury Judith en Loes kwamen tot de volgende winnaars; Bovenbouw; 1e Iris, 2e Liv Lizze, Iris en Bente, 3e prijs Fien, Lonne, Mees en Roos; Onderbouw: 1e Borg en Bras, 2e Feline en Sofie, 3e Diek en Mas.

Er waren nog meer prijzen te verdelen! Alle kinderen hadden hun best gedaan op hun mooiste kleurplaat. Jury Josette en Mieke kwamen tot de uitslag: Linde, Loulou, Noud, Jill, Feline, Raff, Cas, Iris, Bradley en Fien.

De dag werd spetterend afgesloten met de Masked Singer! Wie zou er nu in Willempie zitten? Na een optreden, vragen en gokken, kwam het hoge woord er uit; juf Carolina zat in de leeuw!

Als laatste willen wij Jella, Anke en Daisy bedanken voor hun jarenlange inzet! Met een beetje pijn in ons hart, nemen we geen afscheid maar zeggen tot de volgende keer. Dit jaar mochten Lindsey, Hilde en Saskia meekijken bij de ervaringsdeskundige. Wij wensen hen voor de komende jaren succes! Foto’s op: https://www.facebook.com/8xgaatvoororanje