Wolf slaat opnieuw toe in Achtmaal

ACHTMAAL – Opnieuw heeft een wolf toegeslagen in de schapenweide van Kees Ruigrok in de Achtmaalse Minnelingsebrugstraat. In de nacht van donderdag op vrijdag doodde de wolf een lammetje.

Eerder deze maand vielen twee van zijn volwassen schapen ten prooi aan de wolf. Ook in een wei aan de naburige Eendenkooistraat werd een schaap gedood. Ook hier ging het om een volwassen schaap, eigendom van Patrick Bruijninckx. Schapenhouder Kees Ruigrok is de wanhoop nabij. “Nu heeft de wolf een lammetje half opgegeten. Nadat eerder de volwassen schapen waren gedood, heb ik mijn dieren tien dagen vastgehouden in hun hok. Sinds twee nachten staan ze weer buiten en dan gebeurt nu dit weer. Het is al de vierde keer dat hier in de omgeving schade wordt aangericht door een wolf. Milieufreaks vinden dat de wolf in Nederland thuishoort, maar ik kan mijn schapen toch niet de hele zomer ophokken? Die horen buiten te zijn, samen met de lammeren. De wolf heeft de smaak te pakken. Iedereen moet weten wat een schade hiermee aangericht wordt.”

Gesignaleerd

In december vorig jaar zou reeds een wolf zijn gesignaleerd in het natuurgebied De Maatjes (in Nederland ook wel aangeduid als De Matjens) dat zich uitstrekt over het Belgische Kalmthout (Nieuwmoer) en Wuustwezel en over het Nederlandse Achtmaal en Zundert. Het natuurgebied geldt als een vogelrijk moerasrietlandschap. De wolf zou in dezelfde periode ook zijn gezien in de Schoolstraat in Schijf.