Wederom recorddeelname in Halloween Griezeltocht

ACHTMAAL – Er is tegenwoordig geen ontkomen meer aan: Halloween wordt ook in Nederland op verschillende manieren gevierd. In Achtmaal deden ze dat afgelopen vrijdagavond 5 november met een flinke Halloween Griezeltocht; een leuke en gezellige wandeltocht van dik 8 kilometer door het buitengebied van dit mooie dorp.

Al voor de achtste keer organiseerde het Comité Halloweentochten Achtmaal een Griezeltocht voor volwassenen, doorgaans een week na de Halloween Kindertocht. “In de eerste jaren hebben we de tochten nog gecombineerd, maar organisatorisch werd er toch te veel gevergd van de vrijwilligers” aldus Alex Adriaensen van het comité. “We hebben de tochten uit elkaar getrokken om zo beter de focus te kunnen leggen op de 2 verschillende leeftijdsgroepen. Een kind van 8 jaar is nu eenmaal anders bezig met gegriezel dan volwassenen, en we willen tóch voor beide partijen een zo hoog mogelijk niveau. Daarnaast is het voor de vrijwilligers ook veel prettiger werken” vervolgt Adriaensen zijn verhaal. Het comité kan rekenen op een jaarlijks groeiende club vrijwilligers. “Het is fantastisch om te zien dat mensen enthousiast zijn geworden door de opzet van onze tocht, al dan niet op de manier waarop we de Kindertocht organiseren. De vaste vrijwilligers wachten natuurlijk nog wel op een seintje van ons, maar steeds meer zijn er mensen die zich vrijwillig aanmelden om iets betekenen in onze tocht. Een groter compliment kun je eigenlijk niet krijgen als organisatie” vertelt Anita van Nispen van hetzelfde comité. “Daarbij is gelukkig de behulpzaamheid hier in Achtmaal groot, dus bij een lukrake vraag naar hand- en spandiensten of toestemming om over privéterreinen te lopen vangen we hier ook nooit bot en krijgen we lachend medewerking. Dat is natuurlijk erg prettig.” vult Anita aan.

Schitterend eindresultaat

Ook in de tocht van afgelopen vrijdag waren er in en rondom Achtmaal een kleine 70 vrijwilligers belangloos bezig om een geweldige tocht neer te zetten. Ook dit jaar mocht de organisatie weer een recordaantal deelnemers noteren; méér dan 200 wandelaars deden mee aan de tocht. Onderweg ontbraken natuurlijk niet de killerclowns en kettingzagen, maar ook werden ze getrakteerd op een macabere scéne op een vijver, een heus doolhof/spookhuis, werden ze meegenomen in de bloederige geschiedenis van De Hel en kreeg men -onder toezicht van een heuse politieman- een kijkje in het dagelijks reilen en zeilen van een synthetisch drugs-lab. Dit alles in een tocht over gebieden die normaal worden overgeslagen, vergeten worden of simpelweg niet toegankelijk zijn. “Ook dit jaar hebben we de lat voor onszelf weer hoger gelegd; het waren stuk voor stuk schitterende creaties. Enórm trots zijn we dan ook op onze vrijwilligers. Zonder hen zijn we nergens” sluit Anita van Nispen af.