ACHTMAAL – Op zondagmiddag 24 januari vindt de presentatie plaats van een nieuwe blaaskapel met muzikanten uit de grensstreek.

In het voorjaar van 2015 heeft initiatiefnemer Ad van Kalmthout een groep van 17 muzikanten bij elkaar verzameld uit de plaatsen Achtmaal, Nieuwmoer, Essen, Rucphen en Schijf om samen een Egerländerkapel te vormen. Muzikaal leider is Gerard Peeters uit Essen die met meer dan 40 jaar ervaring in deze muziek ervoor gezorgd heeft dat de kapel nu naast Egerländermuziek ook Bömische en Moravische polka’s en walsen speelt.

Na een korte presentatie in Schijf vorig jaar juli is de kapel nu toe aan het eerste echte optreden waarbij ook de nieuwe naam gepresenteerd zal worden.

Naast de nieuwe kapel zullen ook ‘De Kemp’ner Musikanten’ o.l.v. Rudy van der Veken de helft van het programma op zich nemen.

De middag is van 14.00 uur t/m 17.00 uur in de zaal van cafe de Toekomst te Achtmaal. Deuren zijn open vanaf 13.30 uur en omstreeks 14.30 uur zal de nieuwe naam gepresenteerd worden. Kaarten kunt u reserveren bij Ad van Kalmthout: 06-41105131 of via fam.vankalmthout@home.nl