Twan Hense en Nel Arnouts vieren 60-jarig huwelijk

ACHTMAAL – Na een paar zoenen op de Wernhoutse kermis zat het tussen beiden gebakken en ze zouden elkaar niet meer loslaten. Het resultaat? Afgelopen week vierden Twan Hense en Nel Arnouts hun 60-jarig huwelijk.

Afgelopen zondag was het precies zestig jaar geleden dat Twan Hense en Nel Arnouts gearmd de Wernhoutse kathedraal binnenstapten voor sluiten van het kerkelijk huwelijk. Alsof hij er bang voor was dat Nel Arnouts vlak voor ze aan de voet van het altaar stond misschien nog zou weglopen, hield bakkerszoon Twan Hense zijn bruid stevig vast. Zijn vrees bleek ongegrond, want als getrouwd stel hebben ze al zestig jaar samen lief en leed gedeeld. “Deze keer hebben we er bewust geen groots feest van gemaakt. We zijn gezellig samen met de kinderen en kleinkinderen uit eten gegaan”, zegt de uit Wernhout afkomstige Nel die zondag haar 81ste verjaardag vierde. De in 1936 geboren Twan is wat dat betreft komende woensdag aan de beurt.

Brasschaat

Drie en een half jaar vóór hun trouwdag in 1958 sloeg de vonk over tijdens de Wernhoutse kermis. Na een paar zoenen zat het tussen beiden gebakken en ze zouden elkaar niet meer loslaten. Nel kwam zingend thuis en Twan ging fluitend naar bed. “We voelden ons in de zevende hemel”, zegt Nel. Na eerst enkele maanden samen in Achtmaal te hebben gewoond vertrok het stel naar het Belgische Brasschaat zodat Twan, die het bakken van brood en banket had geleerd, er zijn beroep kon gaan uitoefenen. Het zag er in eerste instantie namelijk niet naar uit dat hij het bedrijf van vader Kees Hense en moeder Mieke Bruijns in de Pastoor de Bakkerstraat kon overnemen, wat twee jaar in 1960 toch zou gebeuren

Conserven

Nel Arnouts, dochter van Peer Arnouts en Sjoke Zagers, is het derde kind van de vier waaruit het gezin bestond. “Ik heb na mijn schooltijd op verschillende adressen gewerkt, zoals conservenfabriek Groko waar ik potjes en blikjes moest inpakken. Voorts bij Kees en Piet Dictus die een kruidenierszaak in Wernhout hadden en ook bij hun broer Jan, hij had een bakkerij in Zundert. Twan bleef thuis in de bakkerij werken”, zegt Nel wiens moeder 105 jaar werd. Twan verloor zijn moeder toen ze 42 jaar oud was. Bij hem thuis waren tien kinderen. Twan en Nel stopten met de bakkerij 23 jaar geleden en wonen nu in de Goirkesstraat. Het diamanten heeft drie dochters, vijf klein- en zes achter kleinkinderen.