Trappistentrappers verwelkomen 300e clublid

WERNHOUT – Wie dacht dat er op een kille en regenachtige zondagochtend niet gefietst zou worden had het lelijk mis. Nog heel wat Trappistentrappers pakten de fiets, en een regenjasje, voor hun gebruikelijke zondagochtend rit.

Misschien was het om alle miserie van de laatste tijd van zich af te fietsen, of omdat buienradar aangaf dat het droog zou worden of omdat we het gewoonweg gewend zijn op zondagochtend te fietsen. Hoe dan ook, het viel nog niet eens tegen. Wel moet gezegd worden dat na verloop van tijd het regenwater tot op je vacht kwam, al was het maar motregen, en daar kreeg je het niet warmer mee. Een minpuntje was dat je na afloop extra veel poetswerk had aan kleding en materiaal. Verder hebben we deze week alleen maar positief nieuws te melden.

Dikke boete
Een vijftal clubleden reed onlangs een doordeweekse MTB rit over het parcours in de Rucphense bossen. Dat wil zeggen, grotendeels over het parcours met zo nu en dan een stukje over andere paadjes. En juist daar werden zij aangehouden door Marechaussees te paard die momenteel intensiever aan het handhaven zijn, aldus de gemeente Rucphen. Er mag alléén gefietst worden op de aangegeven MTB route en het verharde fietspad. Met ieder een boete van 104 euro op zak weten onze vijf fietscollega’s dat nu ook. Het positieve hieraan geldt niet zozeer voor de vijf collega’s maar wel voor ons, wij zijn nu gewaarschuwd en kunnen dat geld mooi in onze zak houden.

Record aantal
Met een fanatiek fietsende opa Wim als lichtend voorbeeld, al bijna dertig jaar actief lid van de Trappistentrappers en ook nog jeugdleider, lag het wel voor de hand dat de fietsgrage Isa en Jarno Leenaerts uit Achtmaal zich afgelopen zomer aanmeldde bij de Trappertjes. Eenmaal de achtjarige leeftijd bereikt hoefde ze daar niet lang over na te denken. Die fietsambitie komt niet zomaar uit de lucht vallen, pa Mark fietst al jaren graag zijn rondjes ‘Vur de leut’. Hij volgde al snel na de kinderen als lid van de Trappistentrappers. Geen verkeerde beslissing want daarmee werd Mark Leenaerts ons 300ste clublid, een heuglijk feit! Afgelopen week werd hij verrast met een hartelijk bedankje en een heerlijke taart. De felicitaties gelden eigenlijk voor de gehele fietsfamilie Leenaerts want ook partner Monique is inmiddels lid geworden. De teller staat nu al op 302 en daar worden wij blij van.

Clubsupport
Nog meer goed nieuws, het kan niet op. De Rabo Clubsupport Aktie van dit jaar heeft maar liefst € 1551,14 in het laatje gebracht. Een prachtig resultaat waarvoor wij de bank-voor-iedereen hartelijk willen bedanken. Ook alle leden en niet-leden die op ons gestemd hebben worden hierbij buitengemeen hartelijk bedankt.

Jeugdleiders
Als klap op de inmiddels verboden vuurpijl heeft bovengenoemde bank ons ook nog geselecteerd voor hun Verenigingsondersteunings actie. Samen met een door hen gefaciliteerde deskundige kunnen wij onze plannen voor de Trappertjes verder uitwerken tot een concreet jeugdplan, met als doel het verbeteren van onze spelvormen en het verder ontwikkelen van onze jeugdbegeleiding. Daarom zoeken wij nog mensen (ook niet leden zijn welkom) om als jeugdbegeleider in te stappen.

Als je het leuk vindt om met zulke enthousiaste kinderen te werken dan horen wij graag van je.

Een mailtje naar trappertjes@trappistentrappers.nl kan zomaar het begin zijn van een mooie samenwerking. We kijken er al naar uit!