Swa Antonissen beste in C driebandenkampioenschap

ACHTMAAL – Tijdens de eerste finalepartijen in biljartarena De Toekomst nam Eric Hessels het initiatief tegen de fanatieke Henri van Doremalen. Na 20 beurten kwam Eric riant aan de leiding met 10 tegen 2. Omdat van Doremalen volledig stil viel ging Hessels naar de volgende ronde met 15-4 (37).

Toekomstspeler Peter Mertens kwam na 10 beurten op een voorsprong van 10 om 5 tegen traiteur André Billet. Het is algemeen bekend dat André zich nooit gewonnen geeft. In de 33e beurt haalde den Dré het hele nestje uit via een nipte overwinning van 15-14 en dus naar de beste 8 van 8x.

Swa Antonissen was te sterk voor Louis Havermans (BHV), slechts 22 keer krijten was voldoende om te winnen met 15-11. Christ Christianen had ook zijn beste krijtje meegebracht. Via 11-5 kwam Christ over de meet na 34 herhalingen en liet Arian van Oosterhout royaal achter op 6.

De Toekomstbiljarters Frans Havermans en Ad Mertens maakten er een mooie partij van.

Na 10 beurten nam Frans het voortouw met 10 om 5. Dit verschil kon hij vasthouden en winnend afsluiten met 15-11, slechts 18 beurten. Jan Poppelaars en Marcel Peeters namen alle tijd. Na 20 beurten was de tussenstand 6-9 in het voordeel van de Achtmaalse boomkweker. Bij 11-10 was de accu van Marcel leeg, zodat Jan op winst kwam via 15-11 (59). Gastheer en debutant Niek Voermans was als laatste bij de 16 “overlevenden”gebleven. Tegen Mon Zagers had Niek niet het ultieme gevoel. Hij ging knock-out met 5-15 in 27 stappen. In het duel tussen Richard Marijnissen en José Michielsen speelde José de eerste viool. Na 11-7 in 25 toeren bleef de enige vrouw van de finale

In het toernooi via 15-11 (38). En dan zijn er nog 8 kanshebbers voor het erepodium.

Swa Antonissen gaf tegen Frans Havermans meteen zijn visitekaartje af. Door o.a. series van 3 en 5 was de stand na 8 beurten al 12-5 in het voordeel van Antonissen. Na enkele haperingen kwam de overwinning niet meer in gevaar. Slechts 17 keer liep Swa naar het biljart om te stoppen bij 15-11.

Uitslagen
Op de andere tafel was het “hitchcock”. Jan Poppelaars nam geruime tijd de leiding, maar na 41 beurten kwam Christ Christianen langszij op 14-14. Na 43 keer moesten penalty’s de wedstrijd beslissen. Jan verzilverde de belangrijke acquit en kwam met een lucky punt op 2 caramboles.

Voor Christ was deze hindernis te groot, miste de aanvangsstoot, dus Jan naar de beste acht.

Thuisspeler Mon Zagers was duidelijk een maatje te groot voor Eric Hessels. Na 10 loopjes was de voorsprong van Mon al 9-1. In precies 15 beurten voltooide Mon de partij, terwijl Hessels achter bleef op 4 puntjes. José Michielsen deed wat van haar verwacht werd en stond na 10 keer al op 11-2 tegen een twijfelachtige André Billet. Er waren nog 15 beurten nodig om uit te spelen, maar José won ruim met 15-7. En dan komt voor 4 biljarters het podium in zicht. De eerste kandidaat voor de finaleplaats was Swa Antonissen, die tegen José Michielsen een lichte voorsprong nam van 8-6 in 20 keer. Vanaf dat moment dicteerde Swa de partij om te winnen met 15-10 in 25 beurten.

Op de andere tafel kwamen Mon Zagers en Jan Poppelaars beiden op 8 caramboles. Met enig fortuin won Mon in 36 herhalingen met 15-9, dus naar de grote finale.

De wedstrijd om het brons tussen José Michielsen en Jan Poppelaars was van de eerste tot de laatste stoot super spannend. Ondanks een kleine voorsprong van Jan Poppelaars kwam José op het podium

Met een gering verschil werd de eindstand van deze partij 15-13 (49).

Finale
De allesbeslissende finale werd volledig beheerst door Swa Antonissen. In de 8e beurt bij een stand van 5 om 6 scoorde Swa een gelukkige serie van 4, waarbij tweemaal diep in het Achtmaalse varken moest worden geknepen. Na 5-10 leek de winnaar bekend. Bij 21 keer opstaan bracht Swa de eindstand op 6-15 en werd hierdoor een waardig C driebanden kampioen. Met het zilver was ook voor chef equipe Mon Zagers het toernooi geslaagd. Al bij al een kampioenschap waar de mannen van De Toekomst tevreden op terug kunnen zien bij deze 15e uitgave, hopelijk tot volgend jaar!