Start bouw 40 woningen Achter ’t Packhuis in Achtmaal

Op dinsdag 27 september zijn kopers en projectpartners samengekomen om de realisatie van 40 woningen in Achtmaal te vieren. Samen met de toekomstige bewoners plantte wethouder wonen, Ralph Bogers, een appelboom in het gebied. De nieuwe woningen verrijzen in het zuidoosten, aan de rand van de dorpskern op het voormalig Packhuis terrein. Het is een welkome toevoeging aan het woningaanbod in de gemeente.

Het nieuwbouwplan bestaat uit diverse woningtypes omringt door veel groen en water. Er komt een mix van  bouwkavels, vrijstaande woningen, hoek- en tussenwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en levensloop bestendige woningen. De architectuur van de woningen kenmerkt het landelijke karakter. Maas-Jacobs uit Zundert en Somnium Real Estate uit Rijsbergen hebben het plan ontwikkeld samen met de gemeente. De woningen worden gebouwd door Maas-Jacobs Bouwbedrijf en zijn ontworpen door Schoenmakers architecten.

Het nieuwbouwplan wordt in 2 fases opgeleverd.

In iets meer dan een half jaar zijn beide fases verkocht. De bouw van fase 1 is in het voorjaar gestart en inmiddels is ook de bouw van fase 2 van start gegaan.

‘Als SoMa Vastgoed zijn wij erg blij dat wij 40 woningen en bouwkavels kunnen toevoegen aan Achtmaal. De snelle verkoop van beide fases en de reacties uit de omgeving van het plan maken ons trots. Hierbij is het goed om te zien dat er veel mensen uit Achtmaal en omgeving, van jong tot oud, een thuis hebben gevonden in dit plan’, aldus de projectontwikkelaar.

Levendige en groene toevoeging aan Achtmaal

Ralph Bogers, wethouder Wonen is blij met de komst van de woningen: ‘Dit is een fantastische toevoeging aan het woonaanbod in Achtmaal. De verschillende woontypes zorgen voor een gemêleerd gezelschap in de wijk. Ik ben ook blij dat er een goede omgevingsdialoog is gevoerd en dat er een link met de historie is gemaakt. In het voormalig Packhuis werd namelijk fruit opgeslagen. Dit alles zorgt voor een waardevolle en levendige toevoeging aan het dorp’.