Sint Cornelius 70 jaar

ACHTMAAL – Over een zestal weken is het 70 jaar geleden dat in Achtmaal Flobertschuttersgilde Sint Cornelius is opgericht. Afgelopen teerfeest hebben we daar alvast wat extra aandacht aan besteed omdat we nog steeds een iemand in ons midden hebben die vanaf dat moment bij onze vereniging lid is geworden. Jef van Aert, is de eerste paar jaren begonnen als knecht, maar is daarna, tot op de dag van vandaag, als actieve schutter steeds een vaste deelnemer aan onze wedstrijden.

Vroeger bestond een schietbaan simpelweg uit wat houten schotten, op een flinke strook grond met een kuil en een berg zand als kogelvanger. De knechten zaten onder in die kuil om de schoten in de kaart aan te wijzen, zodat de schutters, die 80 meter van het doel stonden wisten wat ze geraakt hadden. Toen Jef 18 werd kon hij zich bij de schutters voegen en zo zijn lange carrière in onze vereniging starten.

Naast Jef is ook onze oud-voorzitter Ludo Elst in het zonnetje gezet en benoemd tot erelid van onze vereniging. Verspreid over twee periodes heeft hij maar liefst 25 jaar in het bestuur gezeten. Zeker toen we na de verkoop van Schuttershof op een gegeven moment zonder een schiet accommodatie kwamen te zitten, was Ludo een van de mensen die is blijven doorzoeken tot we uiteindelijk op onze huidige locatie bij voetbalvereniging Achtmaal weer een nieuw thuis hebben gevonden.

Reden genoeg dus om de twee teerdagen in te vullen met een klein bescheiden feestje, zoals we die, op Achtmaal, kunnen vieren. Komende periode kunnen we ons weer gaan opmaken voor het nieuwe seizoen. Een seizoen waar we hopelijk weer met zijn allen aan mee kunnen doen en zo dit jaar nog van een extra feestelijk tintje kunnen voorzien.