Prins Ralph den Elfde neemt scepter over

ACHTMAAL – Tijdens het 11de van de 11de bal in de Gouwe stad is de nieuwe prins van de Goudpoepers warm onthaald. De spanning liep hoog op de afgelopen weken. Het gonsde van de geruchten. Iedereen had wel een kandidaat in gedachte voor in de raad of om de scepter over te nemen.

De avond werd gestart met een quiz om te bepalen wie zich het komend jaar de Slimste Goudpoeper mag noemen. Dit jaar wist Marlou Godrie deze titel overtuigend binnen te slepen. Na een muzikale introductie door de Ezels, die uiteraard weer van de partij waren, kon gestart worden met de lang verwachte presentatie van de Raad en de nieuwe prins. Met trots kon de Grootste Boer Mark verkondigen dat Prins Ralph den Elfde naar voren is getreden als opvolger van Prins Dikkels den aller aller lest. Naast de nieuwe prins heeft ook de nieuwe Nar Kevin zijn opwachting gemaakt. Politie Remy maakt het protocol compleet. Samen is daarna de Raad van 11 gepresenteerd. In de Raad zijn maar liefst drie nieuwe gezichten te zien: Yannick Schrauwen, Michael van Aert en Bart Druggen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze heren met hun vrouwen een prima aanwinst voor de carnaval in de Gouwe Stad zullen zijn. Tijdens deze avond is van de gelegenheid gebruik gemaakt om de uittredende leden met hun echtgenotes nog te bedanken voor de jarenlange inzet met een toepasselijk cadeau.

Na de presentatie van de Raad was het de eer aan de ‘oud’ prins om samen met Prins Ralph het motto voor 2018 bekend te maken: We zette ut op zunne kop!