Oranjefeest Achtmaal en Wernhout groots en gezellig

ACHTMAAL/WERNHOUT – Onder een af en toe van achter het wolkendek tevoorschijn komend zonnetje is zowel in Achtmaal, als Wernhout volop feest gevierd. Koningsdag werd groots aangepakt en kende in de beide kerkdorpen een plezierig verloop. Het was voornamelijk de schooljeugd die het Oranjefeest op diverse manieren uitbundig vierde.

Het Oranjecomité van Wernhout had in vergelijking met vorig jaar een nieuw programma uit de hoed getoverd dat goed in de smaak viel. Niet bij de Wierenbos, maar dit keer uitgesmeerd over de Wernhoutseweg. Er waren workshops, diverse nieuwe spellen en andere vermakelijkheden. Vrolijke muziek was er onder andere van de Blaosaose.

In Achtmaal trok een stoet van versierde fietsen en ander rollend materieel over straat. Er waren de hele dag door allerlei spelletjes en er traden kinderen op bij een playbackshow. Honderdvijftig ballonnen werden opgelaten en het feest werd afgesloten met het leggen van een jubileumtegel ‘8x gaat voor Oranje’ vanwege het tienjarig bestaan. FOTO’S CHARLES LUIJTEN