Ode aan het dorp: ‘Ik ga nooit meer weg uit Achtmaal’

ACHTMAAL – Anja Bink (37) woont al bijna haar hele leven in Achtmaal. Ze is er geboren en getogen. Een paar jaar is ze weggeweest, om samen te gaan wonen met haar toenmalige partner, maar toen die relatie werd verbroken kwam ze terug. “En ik ga er ook nooit meer weg,” lacht ze vrolijk.

Anja is een echte Achtmaalse, nergens anders in gemeente Zundert zou ze willen wonen. “Achtmaal is een echt dorp. Ik hoor wel eens dat je, als je van buiten komt, er moeilijk tussen komt,” legt Anja uit. Dat kan ze zich ook wel voorstellen, maar voor haar is dat één van de dingen die haar zo trekken. “Het is heel erg ons kent ons. Zowel jong als oud kent elkaar goed en iedereen gaat ook gezellig met elkaar om. Je kunt altijd een praatje met elkaar maken en je doet alles samen. Denk bijvoorbeeld aan de dorpsbarbecue, heel het dorp is dan op straat te vinden.

Je komt dan ook wel met vrienden, maar dat mengt zich vervolgens ook allemaal, waardoor je, naar mijn idee, niet echt groepjes meer hebt. Iedereen hoort erbij. Dat vind ik heel fijn.”

Niet alleen op het dorp is ze gek, maar ook op de omgeving van het dorp. Als haar gevraagd wordt wat haar favoriete plekje is, verwijst ze direct naar een van de theekoepeltjes op de Oude Buisse Heide. “Toen corona begon heb ik er de gewoonte van gemaakt om iedere dag te gaan wandelen. Dat kan hier natuurlijk geweldig, de natuur hier is prachtig.”