Nieuwe horeca-exploitant voor CultuurCentrum Zundert

ZUNDERT – Er een nieuwe horeca-exploitant gevonden voor het CultuurCentrum Zundert. Wil Nouws, bekend van Herberg ’t Pannehûske in Achtmaal, gaat per 1 oktober het horecagedeelte ‘Bij Ons… in Zundert’ exploiteren. 

Dat heeft het Zundertse college van burgemeester en wethouders donderdag bekendgemaakt. “In samenwerking met de Stichting CultuurCentrum Zundert heeft de gemeente in de afgelopen zomermaanden toegewerkt naar dit moment. Zowel de gemeente als de stichting zijn blij met de heer Nouws als nieuwe horeca-exploitant. Hij is een gedreven professional in wie wij alle vertrouwen hebben,” aldus wethouders Johan de Beer en Twan Zopfi. Gemeente Zundert is eigenaar van het pand. Stichting CultuurCentrum Zundert verzorgt de culturele programmering.

Nieuw leven

Exploitant Wil Nouws start op 1 oktober. ”We hebben er zin in om het hart van Zundert nieuw leven in te blazen. De nadruk zal eerst liggen bij het cultuurprogramma. Vervolgens komt er een passende invulling voor het gebouw,” aldus Nouws.

Enthousiast

Jan Damen, voorzitter van Stichting CultuurCentrum Zundert, kijkt uit naar de samenwerking. “In de gesprekken met Wil Nouws is voor ons een beeld ontstaan van een enthousiaste ondernemer die het belang van de culturele activiteiten een warm hart toedraagt. Wij hebben er dan ook vertrouwen in dat de samenwerking een succes wordt”.

Programma

De betrokken partijen stellen alles in het werk om op 5 oktober te kunnen starten met het culturele programma. Het belooft een succesvolle aftrap van een mooi seizoen worden. Het CultuurCentrum Zundert is gelegen in het pand aan de Molenstraat 5 te Zundert. Het beschikt over een theaterzaal, foyer, bibliotheek, en ruimtes voor verenigingen voor repetities en bijeenkomsten.