Nico Wagemakers 60 jaar lid van Komst des Vredes

ACHTMAAL – Nico is sinds 1961 lid van kruisboog vereniging Komst des Vredes, die hun thuis hebben bij Den Thuur op Achtmaal. Hij is tevens 60 jaar lid van de Nederlandse Kruisboog Bond waarvoor hij van de NKB een mooi aandenken kreeg in glas.

Ondanks zijn ambitie is Nico een gemiddeld schutter gebleven, maar wel een met het hart voor de vereniging op de goede plaats. Nog steeds heeft hij een warme belangstelling voor onze vereniging. Het meedoen was voor hem dan ook belangrijker dan het winnen, al was die wil er wel. Zijn doorzettingsvermogen om zoveel als mogelijk aan alle wedstrijden deel te nemen, welke binnen zijn bereik lagen, heeft hem toch nog menig Eretrofee opgeleverd.

Jarenlang nam hij dan ook deel aan wedstrijden voor onze vereniging, Kring Zundert, de Nederlandse Kruisboog Bond en op het laatst nog de Senioren wedstrijden. Nico heeft zich ingezet voor het opleiden en begeleiden van nieuwe leden/ schutters. Ook heeft hij kruisbogen gebouwd en heel veel pijlen gedraaid. Hiermee schoten, en schieten nog steeds, schutters hun wedstrijden en niet alleen leden van onze vereniging maar ook van andere verenigingen. Ook voor pezen en treizen kon iedereen bij hem terecht en voor technische problemen aan de kruisboog. Als hij je kon helpen dan deed hij dat ook.

Erelid

Ook maakte hij jarenlang deel uit van het gelegenheidskoor van de Komst des Vredes waarmee men de H. Mis opluisterde bij aanvang van de jaarlijkse teerdag, tot hij het helaas fysiek niet meer kon volgen. Als je bij hem een koffietje gaat doen, dan kom je geen buurt te kort. Maar ja, na 60 jaar heb je dan ook al wel een verhaal als je zo betrokken bent bij een vereniging. Bij het 100 jarig bestaan van de Komst des Vredes in 2019 hebben wij Nico dan ook tot Erelid van onze vereniging benoemd voor zijn verdienste voor de Komst des Vredes en de kruisboog sport. Hij is ook nog steeds aanwezig op de jaarvergaderingen en mist geen teerdag.

Vanwege alle coronaperikelen heeft ook onze vereniging vorig jaar ‘stil’ gelegen. Wij feliciteren Nico dan ook met zijn 60 jarig jubileum.