Lisa, de Aardbeienkoningin uit Achtmaal

ACHTMAAL – ‘Leuk dat er weer eens een meisje uit Achtmaal is gekozen als Aardbeienkoningin’. Het is een van de meest voorkomende reacties die Lisa van Bedaf te horen heeft gekregen sinds de bekendmaking dat zij dit jaar de titel Aardbeienkoningin mag dragen tijdens de Aardbeienfeesten in Zundert.

Lisa is 18 jaar oud, studeert notarieel recht in Leiden, werkt bij supermarkt Coop van Bedaf in Achtmaal en voetbalt bij de dames van VV Wernhout. Daarnaast heeft ze als hobby’s hardlopen en af en toe tennissen. Al met al een druk leventje dus. Aan haar curriculum vitae kan ze binnenkort dus ook de rol van Aardbeienkoningin toevoegen.

Voorgangers

Wat dat laatste betreft weet ze naar eigen zeggen wel een beetje wat haar te wachten staat. Ze kent dan ook een aantal jongedames die haar als Aardbeienkoningin voorgingen. Jess Jochems, de Aardbeienkoningin van vorig jaar bijvoorbeeld, en haar teamgenoot Mieke Elst bij de dames van VV Wernhout, die in 2018 als Aardbeienkoningin door de straten van Zundert paradeerde. “Al heb ik geen echte tips gekregen, hoor.” Eén ding weet ze wel: “Als Aardbeienkoningin zal ik straks met veel mensen een praatje maken en daardoor ook veel nieuwe mensen leren kennen. Zelf ben ik als bezoeker altijd naar de Aardbeienfeesten gegaan. Heel gezellig. Als Aardbeienkoningin laat ik de Aardbeienfeesten nu maar op me afkomen. Laat de dingen maar spontaan gebeuren.”

Positief

De reacties op haar benoeming tot Aardbeienkoningin zijn in ieder geval positief. “Ik hoor vooral dat mensen het leuk vinden dat er weer eens een meisje uit Achtmaal Aardbeienkoningin is. Mijn omgeving vindt deze rol ook goed bij mij passen.” In het nieuw gestoken door de Zundertse ondernemers moet de Aardbeienkoningin er straks betoverend uitzien, compleet met kroontje en sjerp. Lisa heeft er zin in. “Mijn boodschap? Iedereen moet gewoon lekker komen genieten van de Aardbeienfeesten. Het is altijd heel gezellig.” En bovendien de opmaat naar een leuke uitgaansavond, laat ze weten. “Ook de meeste jongeren kijken er echt naar uit.”