Langzaam rijden in Achtmaal levert geld op voor reflecterende huisnummers

ACHTMAAL – In de Hulsdonkstraat tussen Achtmaal en Klein-Zundert staat vanaf maandag een ‘snelheidsmeterspaarpot’.Edine Wijnands 19-10-19, 12:01 Bron: BN DeStem

Dat apparaat zet de provincie Brabant in om te werken aan het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers. Er is slechts één exemplaar dat langs verschillende gemeenten reist. Na Moerdijk is het nu aan de gemeente Zundert om de paal te plaatsen.

De ‘snelheidsmeterspaarpot’ is een soort omgekeerde flitspaal. Wie zich houdt aan de maximum-snelheid ziet een duimpje omhoog gaan. Voor elke opgestoken duim stort de gemeente Zundert tussen de vijf en tien cent in een spaarpot.

Loting

In de gemeente Zundert mochten de dorpsraden vijf straten aandragen waar volgens hen te hard werd gereden. Na loting werd beslist dat de paal een paar weken in de Hulsdonkstraat ter hoogte van nummer 13a wordt geplaatst. Hier wordt, zo stelde ook een verkeersdeskundige vast, vaak harder gereden dan de 60 kilometer per uur die er is toegestaan.

Op verzoek van de dorpsraad Achtmaal en buurtpreventie wordt de maximaal 1000 euro die de actie gaat opleveren, besteed aan reflecterende huisnummerbordjes voor de bewoners van de Hulsdonkstraat.