ACHTMAAL – Wat was het wederom een geweldig mooie Koningsdag in Achtmaal. Dit jaar was het een beetje lastig vanwege de slechte weersvoorspellingen een beslissing te nemen. Vieren we het buiten of gaan we naar binnen? Wat is er dan fijner dan zoveel medewerking van familie Voermans. We mochten heel de zaal en het café gebruiken om binnen tal van activiteiten te kunnen doen.

De dag is om 11.00 uur officieel van start gegaan. De weergoden waren ons toen even goed gezind dus konden na de opening door de Burgemeester en wethouders de kindjes hun versierde fietsjes op om een ronde door Achtmaal gaan rijden. Wat een mooie creaties waren er te zien en wat knap dat er zoveel kinderen mee hebben gedaan. Bij aankomst vlug een medaille en naar binnen waar de fanfare al voor een gezellige sfeer zorgde met hun muziek. Met de spelletjeskaart konden alle kinderen beginnen met een twintigtal spellen waaronder natuurlijk een nieuw spel, het snoeprad. In de gymzaal bij het MFA, waar we ook gebruik van mochten maken, stonden de survivalbaan, rodeoleeuw en springcircus opgesteld waar ook heerlijk droog gespeeld kon worden en iedereen zich lekker uit kon leven. Ook op deze dag hebben de kinderen van Triple-S weer hun uiterste best gedaan om mooie dansjes te laten zien. Bedankt voor de moeite die jullie genomen hebben om allemaal naar Achtmaal te komen. Tijdens de spelletjesmarkt werden de kids dit jaar een beetje extra verwend met een suikerspin. Die vielen zeer zeker in de smaak.

Tegen de klok van 14.00 uur was de prijsuitreiking van de versierde fietsen en daarna tijd voor 8x Got Talent! We hadden een nieuw jurylid, Willempie de leeuw. Dit maakte het extra spannend. Wat een een supertalenten hebben we gezien. Dans, playback, voetbalkunstjes. Goed gedaan allemaal! In de pauze van de show was er buiten een stoere motortrial te zien. Aan het einde van de middag het spannende moment. De prijsuitreiking van 8x got talent. Wat waren de meiden Pien, Myrthe, Yfke en Franske blij met hun welverdiende eerste prijs. Trots namen ze de beker in ontvangst en hebben ze hun act nog eens laten zien. Verder volgde er nog een gezellige disco met een podium vol dansende kindjes.

De kinderen die nog niet zo’n aandacht hadden voor 8x got talent konden een mooie ballon laten vouwen of in de ballenbadjes spelen. Deze heerlijke Koningsdag eindigden we met het oplaten van heliumballonnen. Nu maar hopen dat ze heel ver vliegen en dat de kaartjes terug worden gestuurd. Degenen die het meest ver gekomen zijn vallen in de prijzen. We willen graag iedereen heel erg bedanken die het mede mogelijk heeft gemaakt om weer zo’n geweldige Koningsdag te kunnen vieren. Zonder alle hulp en sponsoring zou het niet mogelijk zijn. Het was geweldig!