Jos Broos 40 jaar lid van Komst des Vredes

ACHTMAAL – Als Jos lid wordt van de Komst des Vredes blijkt hij al een goede schutter te zijn. Hij heeft immers al heel wat ervaring als flobertschutter, en daar doet hij zijn voordeel mee. 

In 1983 wint Jos voor het eerst de Koningenwedstrijd van de KDV, maar niet voordat hij er de nakamp met Leo Nouws voor gewonnen had. Dit Koningschap bij de KDV weet hij in totaal 20 keer te winnen. Met drie maal achtereen of vijf maal in totaal Koning te worden, verkrijgt hij ook de titel, Keizer van de Komst des Vredes. Deze titel behoud hij tot een andere schutter hem wint. Ook de Koningenwedstrijd van Kring Zundert én de Nederlandse Kruisboog Bond weet hij op zijn naam te schrijven. Samen met ons eerste viertal weet Jos diverse malen het Kampioenschap te winnen van Kring Zundert, en het Kampioenschap van Nederland.

Verkregen titels

Verschillende titels verkreeg hij zowel met het viertal als persoonlijk door er eerst een kampwedstrijd voor te winnen. Verder wordt hij beste schutter op de Interlands, Nederland-België en Zundert de Kempen. Jos weet ook de mooiste wedstrijd van kring Zundert, de Van der Wall-Beker op zijn naam te schieten en de NKB wedstrijd De Gouden van Aert Pijl. Jos is een schutter die zowat alle wedstrijden die hij schiet op persoonlijke bases wint bij de Komst des Vredes, Kring Zundert en de Nederlandse Kruisboog Bond.

Aan de wilgen gehangen

Helaas heeft hij zijn kruisboog aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen en hij geniet nu van zijn pensioen. Wij feliciteren Jos met zijn 40 jarig lidmaatschap.