Johan Tax Koning Komst des Vredes Achtmaal

ACHTMAAL – Op paaszaterdag wordt als traditie de Koning verschieting gehouden bij kruisboogvereniging Komst des Vredes in Achtmaal. Om 1 uur ’s middags hadden zich 19 deelnemers aangemeld om te gaan strijden naar die Koningstitel.

Onder die kandidaten bevonden zich 2 dames, zodat het ook mogelijk was dat een koningin als winnares tevoorschijn zou kunnen komen. De tijd zou het leren. Alle 19 deelnemers moesten in eerste instantie 2 series van 10 schoten afwerken, vooraleer er een eerste tussenstand opgemaakt zou worden. Uit die tussenstand bleek, dat Ferry van den Broek met 194 punten voorop lag. De eerste schifting was gemaakt en de beste 16 bonden wederom, met een serie van 10 schoten, de strijd onderling verder aan richting de Koningstitel. Na 30 aanleggingen werd het spannender en spannender. Nu had Ferry op de eerste rij gezelschap gekregen van Johan Tax, allebei met 292 punten. Ronnie Hense daarentegen, moest toen genoegen nemen met 289 punten op de derde plek. Het was nu tijd voor de laatste serie waar enkel de beste 7 overgeblevenen aan mochten deelnemen. Binnen een verschil van 4 punten stonden vier kandidaten klaar om verder uit te maken wie uiteindelijk de titel zou gaan binnenhalen. Hoe spannend kan het zijn. Ronnie Hense was een inhaalrace aan het afwerken ten opzichte van Johan Tax en sleepte zo nog een nakamp uit tegen Ronnie Hense. Beiden behaalden 387 punten uit 40 schoten. Daarentegen moesten Ferry van den Broek en Arno Dictus genoegen nemen met een gedeeltelijke derde plek op slechts 1 punt. Kort daarop gevolgd door Jos Broos met 385 punten. 5 schutters binnen een verschil van slechts 2 punten. Hoe spannend kon het zijn. De nakamp bestond uit wederom een serie van 10 aanleggingen, die uiteindelijk de titel van koning zou opleveren. Tijdens deze nakamp was de pers en een talrijk publiek aanwezig om dit spektakel nauwlettend op te volgen en dat werd Ronnie Hense fataal. Hij kon niet zo met die druk omgaan als Johan en moest uiteindelijk de handdoek in de ring gooien met 89 punten tegenover Johan met 94. Zo werd Johan Tax voor de 2e keer koning van de Komst des Vredes.

Na het binnenhalen van deze titel kreeg Johan, omringd door alle deelnemers, het koningskruis omgehangen en kreeg hij een paashaas en bloemen. Daarna werd deze fantastische zaterdagmiddag afgerond met een paaseierenmaaltijd.

Bron: http://internetbode.nl/editie/zundert/johan-tax-koning-komst-des-vredes-achtmaal-280971