http://www.buurtpreventiezundert.nl/preventiegebieden/achtmaal/

Buurtpreventie, wat houdt het nou in?
De bedoeling is dat wij als inwoners van Achtmaal gaan optreden als extra ogen en oren van de politie. Dat heeft twee voordelen.
Ten eerste wordt ons dorp minder aantrekkelijk voor dieven omdat,onder andere met buurtpreventieborden, kenbaar wordt gemaakt dat we in Achtmaal aan buurtpreventie doen.
Ten tweede wordt de kans dat diefstallen opgelost worden groter, doordat we goed gaan opletten en verdachte of afwijkende zaken bij de politie melden.
De politie heeft een centrale positie in het systeem. Bewoners die toch slachtoffer zijn geworden van een inbraak melden dit zelf bij de politie. Op het noodnummer 112 als er nog kans is dat de dieven in de directe omgeving zijn. Anders op het gewone nummer van de politie 0900-8844. Daarna melden ze het ook aan één van de straatcontactpersonen van hun wijk. Dat kan door een mail te sturen of één van de contactpersonen op uw meterkastkaart te bellen of er even langs te lopen. Die gaat dan in de directe omgeving kenbaar maken dat er wat gebeurd is. We hopen dan dat één van de buren iets heeft gemerkt wat hij in relatie met de diefstal verdacht vindt. Als dat zo is meldt hij dat ook weer eerst aan de politie 0900-8844 en daarna aan een van de straatcontactpersonen van hun wijk.
De straatcontactpersonen blijven ook de extra schakel met de overheid. Als u vindt dat er niet goed of te weinig door de politie is gereageerd kunt u dat aan de straatcontactpersonen melden. Zij zorgen dat het bij de politie en burgemeester wordt aangekaart.

 

Heeft u algemene vragen over de buurtpreventie mail dan naar de

Coördinatoren;  achtmaal@buurtpreventiezundert.nl

Het gebied van het kerkdorp Achtmaal omvat:

8x-dorpskern-achtmaal-vs2-1

achtmaal-buitengebied-vs2_1-296x300

In de dorpskern zijn 3 wijken:
In het buitengebied 6 wijken: