Hans Weijs heerst over de GTC Rally

ZUNDERT – Duizenden rallyliefhebbers genoten in het zonnetje in Achtmaal van de 35e editie van de GTC Rally. De vierde manche van het Open Nederlands Rally Kampioenschap werd uiteindelijk gedomineerd door Hans Weijs en Bjorn Degandt.

Duizenden rallyliefhebbers genoten in het zonnetje in Achtmaal van de 35e editie van de GTC Rally. De wedstrijd begon erg spannend, maar in de namiddag liep Hans Weijs met zijn Ford Fiesta Rally 2 Evo uit tot 18”. Voldoende om ‘s avonds met vertrouwen de Nacht in te gaan. Na zijn zeges in de Drenthe Rally en de ELE Rally, was Weijs ook de beste in de GTC Rally.

De tweede plaats ging naar viervoudig winnaar van de wedstrijd Bob de Jong in zijn Hyundai i20 Rally5. De derde plaats ging aanvankelijk naar Jasper van den Heuvel op amper 0”8 van Bob de Jong, maar de tweevoudige winnaar van de wedstrijd, die debuteerde met een Volkswagen Polo, net zoals zijn broer, klokte bewust verkeerd in bij de laatste tijdscontrole.

Dat kostte hem een minuut straftijd. Voldoende om zijn broer Jim wat extra punten te bezorgen in het kampioenschap. Jim van den Heuvel zag zijn winstkansen zaterdagnamiddag verkeken toen hij lek reed op “De Hel”.

Met deze overwinning blijft Hans Weijs de grote favoriet voor het behalen van de Nederlandse rallytitel. Enkel Jim Van den Heuvel kon Weijs dit seizoen van een overwinning houden.

De NED Historic Rally werd overigens gewonnen door Marcel Ludwig met een imposante Audi A1 Quattro. In de Jumbo Short-Rally moest Ramon Van de Lindeloof deze keer geklopt door zijn kameraad Bart Geerdink.

GR Yaris Challenge

In de GR Yaris Challenge stond er geen maat op jong talent Yannick Vrielinck. Bij de Motul Renault Clio Trophy scoorde de Belg Benoit Verlinde zijn derde overwinning van het seizoen, ondanks een positieve coronatest van zijn navigator. Verlinde trommelde ‘s ochtends Marc Vandemoortele op om hem enkele uren later te navigeren in de GTC Rally.