GTC Rally opent Nederlands kampioenschap

ZUNDERT – Binnen ruim twee maanden zal er weer een rally gereden worden in Nederland. De organisatie van de GTC Rally gelooft in een positieve evolutie van de vaccinaties in de komende weken, zodat het Nederlands rallykampioenschap op zaterdag 10 juli van start kan gaan in de GTC Rally.

Na maanden van inactiviteit, zullen de rijders er meteen vol tegenaan moeten gaan. Het programma van de GTC Rally, een eendagswedstrijd op zaterdag 10 juli, is namelijk bijzonder compact en uitdagend. Na de administratieve keuring en documentencontrole en de verkenning van het parcours, zal de wedstrijd om 16.30 uur van start gaan. Rond middernacht, na twaalf klassementsproeven en ruim 150 kilometer op snelheid, zal de winnaar gehuldigd worden op het finishpodium in Achtmaal, op het nieuwe serviceterrein dat in eigen beheer wordt gerund door de organisatie.

Terug naar ‘roots’

De GTC Rally keert terug naar haar ‘roots’, want de vier klassementsproeven, die elk drie keer worden afgewerkt, worden allemaal op het grondgebied van de gemeente Zundert verreden. De deelnemers gaan van start in Rijsbergen (11,20 km), waarna de gekende proef van Klein Zundert (10,20 km) volgt. Daarna keren de teams terug naar het bekendste rallydorp van Nederland: Achtmaal. De XL-proef van voorheen wordt deze keer gesplitst in de proeven De Hel (15,90 km) en Ostaaijen (14 km). ‘De Hel’ wordt meteen ook een geweldige attractie voor iedereen die aanwezig is op het serviceterrein, want de wagens zullen langs het serviceterrein scheuren. De Historic Rally zal verreden worden op de eerste acht klassementsproeven, zodat de deelnemers om 22.30 uur over het finishpodium rijden, kort voor de finale van de moderne rally.

Surf voor meer informatie naar www.gtcrally.eu.