Groep 6 van basisschool De Wegwijzer: ‘Blij dat we weer naar school kunnen!’

ACHTMAAL – Vriendinnetjes Sietske, Fien, Lieke (boven op foto), Lieke, Roos en Flore (onder) zijn blij dat het schooljaar weer is begonnen: “Superleuk om onze vrienden elke dag weer te zien. Dat hebben we ook gemist in de coronatijd.”

Het vrolijke zestal is overgegaan naar groep 6 op basisschool De Wegwijzer in Achtmaal. De meiden vonden het maar niets om thuis te zitten in coronatijd: “Dat was geen zak aan! Naar school gaan is veel leuker!” Gelukkig mochten ze de laatste weken voor de zomervakantie toch weer naar school. Van de zomervakantie hebben de meiden genoten. De vriendinnen hebben allemaal leuke uitstapjes gemaakt. Sommigen gingen toch nog op vakantie naar Duitsland, Frankrijk en Friesland. Andere leuke dagjes uit waren naar de Efteling, het zwembad en met het pontje naar het eiland Tiengemeten. Ook de Zomerspelen bij ’t Stokperdje in Zundert vielen in de smaak. “We hebben zelfs gewonnen”, verklapt Lieke.

De vriendinnetjes vinden op school van alles leuk om te doen. Favoriete vakken zijn gym, spelling, knutselen, rekenen, lezen, schrijven, topografie en rekenen. Dit jaar krijgen de vriendinnetjes weer les van juf Carolina. “Zij gaat weer lekker mee”, vertelt Fien. Ze krijgen al een paar jaar les van deze juf en dat vinden ze allemaal leuk. Dit jaar geeft ook meneer Jos les aan groep 6. “De juf en meneer zijn allebei heel leuk”, meldt Roos. De meiden duimen dat ze dit schooljaar niet weer thuis komen te zitten, want op school is stiekem toch veel leuker!