Goede doelendag “Basisschool de Wegwijzer”

Dit jaar willen we op school in de maand oktober aandacht besteden aan de goede doelendag. We hebben dit jaar voor een doel gekozen waar één van onze eigen leerlingen mee in aanraking is gekomen.

Afgelopen jaar is Lex van de Riet ernstig ziek geweest. Na een lang verblijf in het ziekenhuis heeft hij nog een maand gelogeerd in de “Pallieterburght” te Capelle aan de Ijssel. Pallieterburght is een instelling die zorg verleent aan ernstig zieke kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar. Mocht je hierover meer willen weten kijk dan op www.pallieterburght.nl

Voor de goede doelenactie gaan we plastic doppen sparen. Het mogen alle plastic doppen zijn, van de frisdrankfles, van het melkpak, van de shampoofles, enzovoort. De Pallieterburght krijgt voor de ingezamelde doppen een financiele vergoeding. Met dit extra geld kunnen zij leuke dingen doen, zoals een uitsapje voor hun vrijwilligers, het onderhouden van de tuin en de aanschaf van nieuwe speelmaterialen.

Na de herfstvakantie zal er op school een inzamelbak staan waar de kinderen hun verzamelde doppen in kunnen gooien. We zullen jullie via de mail op de hoogte houden van de inzameling. We hopen natuurlijk dat we Lex en de Pallieterbrught blij kunnen maken met een heeeele grote berg doppen. Zodat zij er veel mooie dingen mee kunnen doen.

De doppen kunnen op school ingeleverd worden tot en met woensdag 8 november. Op deze ochtend zullen wij de goede doelendag feestelijk afsluiten.

Alvast bedankt voor het sparen mede namens Lex.