Gemeente Zundert geeft goede voorbeeld tijdens het Nationaal Schoolontbijt

ZUNDERT – Donderdag 9 november brachten 29 kinderen, groep 5/6 van De Wegwijzer uit Achtmaal een ontbijtje bij burgemeester Poppe-de Looff in het stadhuis. In de sfeervolle trouwzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

 

Burgemeester Poppe – de Looff  van de gemeente Zundert onderstreept hiermee, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

 

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Aan het begin van het ontbijt betaalde burgemeester Poppe – de Looff symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Directeur van De Wegwijzer, Jos Verpalen nam de cheque met een bedrag van € 250,-  in ontvangst.

 

Burgemeester Poppe – de Looff kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “geweldig om aan de ontbijttafel van kinderen uit mijn gemeente te horen wat er bij ze leeft”!

 

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.