Eén ding is zeker, Achtmaal VR1 heeft de Beker

ACHTMAAL – Donderdag 10 mei was het dan zover. Na een prestigieus afgewerkt bekerprogramma stonden Achtmaal VR1 in de finale voor de KNVB beker met als mede finalist Oranje-Wit VR1 uit Dordrecht.
Met een volle touringcar van speelsters en supporters werd afgerezen naar het Sportpark van Internos in Etten-Leur, om dit bekeravontuur tot een goed einde te brengen. Niet omdat het MOET, maar omdat ze het WILLEN.
Onder leiding van trainer/coach Richard van Hooydonk werden onze dames op scherp gezet en om stipt 10:00 uur ging het duel van start. Oranje-Wit kreeg haast geen kans om zich aan te passen aan het Brabantse klimaat, want al na 6 minuten kwam Achtmaal op voorsprong door een hoge bal van Marieke Daems die achter de keeper van Oranje-Wit viel, 0-1 was een feit. Het tempo van de wedstrijd was niet optimaal en kwam daardoor moeizaam op gang. Na een half uur ballen was er dan ook een onbewaakt moment bij Achtmaal en wist de sterke spits van Oranje-Wit hun spel tot succes te brengen door de score op 1-1 te zetten. Met deze gelijke stand gingen we de rust in.
Vol spanning kwamen de twee teams terug op het veld. En er was duidelijk een veertje opgedraaid bij onze groen witte toppers. Een felle start resulteerde dan ook al in de ’49 tot een 1-2 voorsprong. Janneke Daems zorgde voor deze afwerking van een aanval zoals we deze kennen van Achtmaal. Gedurende de tweede helft was Achtmaal met meer overtuiging te zien. En met deze overtuiging hebben ze de 1-2 voorsprong dan ook tot eindstand weten te houden. Een top prestatie door een top team wat historie schrijft voor VV Achtmaal.
Met een erehaag werden de Dames ontvangen door de heren van Achtmaal 1 en werd deze top prestatie aansluitend ook op hoog niveau gevierd.