Echtpaar Van Bergen-Van der Kloot viert 65-jarig huwelijk

ACHTMAAL – Na 65 jaar nog gelukkig getrouwd en nog altijd bij elkaar. Dat gebeurt niet vaak, maar volgens Nilles en Marie van Bergen-Van der Kloot is het simpel: “Het leven gaat vanzelf. Je loopt van het een in het ander en je kunt er eigenlijk geen peil op trekken”, glimlacht Nilles. “We zijn vooral heel dankbaar.”

Volwassen 
Met hut huwelijk begon ook het volwassen leven voor de twee. Nilles heeft op flink wat plekken gewerkt, waaronder bij de suikerfabriek in Stampersgat en nog even bij de Groko om tot slot voor timmerfabriek De Horizon te werken, waar hij met z’n 57e met pensioen ging. Marie deed het huishouden. “Met zes kinderen is dat natuurlijk een dagtaak. Tijd om op een ander te poetsen had ik niet, ik had het al druk genoeg!” Toch kijkt ze met een mooi gevoel terug op die periode. “Op woensdagmiddag kwamen de kinderen uit de buurt op het grasveldje vlakbij ons huis aan de Laveibosstraat voetballen. En ja, er ging weleens een bal door de ruit, kan gebeuren. Het was dus al snel ‘voetballen bij Marie, want daar mag alles’.”

Herinneringen
Maar naast al dat werken hadden en hebben de twee ook zeker hun hobby’s. Ze dansten graag, speelden toneel. Marie heeft een heel tapijt gemacrameed en had haar handwerkjes, Nilles stoot nog regelmatig een balletje in De Nachtegaal. “En”, voegt hij daar aan toe. “Ik rijd nog steeds auto. Wel een 45-km auto, maar het gaat me nog steeds goed af.” Over het leven: “Tja”, verzucht Nilles die zijn 40-jarige broer verloor bij een auto-ongeluk. “Je kunt er weinig over zeggen. Als je ouder wordt ga je daar wat meer over nadenken en dat is niet altijd even makkelijk.” Aan de andere kant: er zijn legio mooie herinneringen. Nilles: “We kweekten ook kerstbomen. Nou dat was een gouden handel, ik verkocht ze wel per honderd.” Marie knikt. “Daar hebben we nog een keer goed van kunnen feesten.” En zo komen er nog meer herinneringen boven drijven. Het 65-jarige huwelijksfeest op 24 november was bescheiden, het is immers al snel te druk voor ons, zegt Nilles met een knipoog. Maar wat wil je met zo’n familie? Samen kregen Marie en Nilles zes kinderen, hebben ze al acht kleinkinderen. “En het derde achterkleinkind wordt rond de kerstdagen verwacht”, vertellen ze allebei met een grote glimlach.