Duo Mel en Den ziet toekomst positief

ACHTMAAL – Het duo Mel en Den uit Achtmaal gaat niet door in het tv-programma De Hollandse Nieuwe, de talentenjacht van SBS6 waarbij op zoek wordt gegaan naar dé nieuwe volkszanger van Nederland. Een illusie armer maar een ervaring rijker vertellen Mel en Den over hun bijzondere avontuur.

Mel (Melanie Mutsers) runt stoeterij Stal Doorstap In Achtmaal, de uit Gouda afkomstige Den (Dennie van den Bosch) geldt als een Bekende Gouwenaar, onder meer door het gedurende acht jaar uitbaten van braderie Felicia aldaar, al is hij tegenwoordig werkzaam als productspecialist bij Bax Music. In het muziekwereldje genieten zij ook de nodige bekendheid: Mel als zangeres en Den als toetsenist en accordeonist.

Vertrouwde omgeving

Via hun muzikale kennissenkring vernamen zij dat er bij SBS6, onderdeel van Talpa, een nieuw programma in de maak was, De Hollandse Nieuwe, waarbij op zoek zou worden gegaan naar een volkszanger á la André Hazes. “Een ‘vriendelijke’ talentenjacht waarbij artiesten niet negatief zouden worden weggezet,” vertellen ze. “René Froger, een van de juryleden, wilde per se dat artiesten niet worden neergesabeld in dit programma. Samen met Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk en Danny de Munk rijdt hij door Nederland om bij de mensen thuis opnames te maken voor het programma. Op die manier mogen de deelnemers in hun eigen vertrouwde omgeving hun zangtalent laten horen.”

Geen spijt

Tijdens een eerste auditie mocht het zangduo drie nummers laten horen. Uit vele inzendingen werden Mel en Den hierna gekozen om deel te nemen aan het programma en gingen zij door naar de laatste dertig kandidaten, waarna zij een locatie mochten uitkiezen om hun kunsten live voor de jury te vertonen. Dat werd de stoeterij in Achtmaal waar de liederen Mooie Blauwe Ogen en Doe Posi(tief) ten gehore werden gebracht aan de jury en het uit vrienden en familie bestaande publiek. Afgelopen zaterdagavond, tijdens de uitzending van het tv-programma, dat het Mel en Den ophoudt in deze talentenjacht. Toch kijken ze er positief op terug en hebben zij ook zeker geen spijt van hun deelname.

Nieuwe nummers

De toekomst zien ze rooskleurig tegemoet en er liggen al twee nieuwe nummers op de plank om uitgebracht te worden. Binnenkort komt hun nieuwe lied Chocolade uit, wat over verslaving gaat. Ook gaan Mel en Den aan de slag met ‘Zonder ‘t Te Weten’, een nummer uit het repertoire van Corry en de Rekels. Surf voor meer informatie naar www.melenden.nl.