Dorpsbarbecue Achtmaal in teken van afscheid burgemeester

ACHTMAAL – Burgemeester Leny Poppe-de Looff heeft afgelopen zondag haar afscheidsreceptie gevierd in het kerkdorp Achtmaal. Ze werd, samen met haar man Piet, muzikaal onthaald door Fanfare St. Martinus.

Deze afscheidsreceptie werd gehouden door de Dorpsraad Achtmaal en slim gecombineerd met de Dorpsbarbecue welke weer werd georganiseerd door Coop in samenwerking met Corsobuurschap Achtmaal. Een staaltje van samenwerking zoals dat in Achtmaal kan. Er vormde zich op het feestterrein lange rijen Achtmalers die de burgemeester persoonlijk wilden bedanken, sommigen van hen hadden zelf een klein cadeautje meegebracht. Na het handjes schudden werd ze toegesproken door bestuurslid Remy Godrie van de Dorpsraad die haar bedankte namens alle inwoners van Achtmaal. Hij benadrukte dat de waardering voor deze burgemeester kon worden afgemeten aan de enorme opkomst, er hadden zich namelijk ondertussen ruim 700 mensen verzameld op het feestterrein. Hij sprak met name de waardering uit voor haar tomeloze inzet, betrokkenheid en daadkracht.

Dorpswinkel

Remy Godrie roemde de burgemeester om haar bestuurlijke kwaliteiten en complimenteerde haar ook met de invulling van haar activiteiten buiten de officiële taken. Zo memoreerde hij aan de BBQ met de carnavalsvereniging bij Leny en Piet in de tuin, het promotiefilmpje voor de mauwavond waar zij meteen haar medewerking aan verleende, het eerste schot dat ze loste op de nieuwe schietbanen en het feit dat zij niet schroomde een nummertje mee te spelen met Eigenwijfs. Ook Piet heeft zijn rol geweldig ingevuld en is op Achtmaal een graag geziene gast. Hij is bovendien bijna iedere dag in de dorpswinkel te vinden waar hij met ieder die er voor open staat een gezellig praatje maakt.

Lied

Na de toespraak zong een groep jongens en meisjes van Achtmaal een speciaal voor deze gelegenheid geschreven lied, waarna alle kinderen een ijsje kregen uit handen van Leny Poppe- de Looff en haar man Piet. Daarna werd ook nog de ‘vlag van Achtmaal’ onthuld door de burgemeester. Deze krijgt een plekje voor het MFA aan de door CV De Goudpoepers geschonken vlaggenmast.

Kleine uurtjes

De burgemeester en haar man Piet hebben na het officiële gedeelte zich onder de aanwezige Achtmalers begeven en informeel nog heel wat woorden gewisseld onder het genot van een hapje en een drankje. Ze vonden ook deze uitvoering van hun afscheidstournee weer fantastisch en ze zullen nog vaak met weemoed en een glimlach terug denken aan hun tijd in Achtmaal. Nadat ze beide naar huis zijn gegaan heeft het feest zich nog doorgezet tot in de kleine uurtjes, zoals dat hoort in het Achtmaalse.

BIJDRAGE DRÉ VAN NISPEN

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding