Dorps BBQ Achtmaal weer ware happening

ACHTMAAL – Waar een klein dorp groot in kan zijn. Achtmaal liet het zondag zien tijdens de Dorps BBQ Achtmaal. Ruim 500 personen schoven aan om op het veld naast de corsotent van buurtschap Achtmaal gezellig samen te barbecueën.

Voor een dorp met een inwonersaantal van rond de 1.700 een behoorlijk hoog aantal, weet Christ-Jan van Bedaf van Coop van Bedaf, een van de initiatiefnemers voor het evenement dat dit jaar zijn inmiddels zesde editie beleefde.

Avondprogramma

Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om ook losse kaarten voor het avondprogramma te bestellen. “Zodat belangstellenden die niet mee wilden of konden barbecueën toch de gelegenheid hadden om ’s avonds bij dit dorpsfeest aan te sluiten,” aldus Christ-Jan van Bedaf. “Al koos het gros van de bezoekers voor een kaart om het hele programma mee te maken. We zijn bijzonder tevreden over de gehanteerde formule.“ Meer bezoekers is ook voor buurtschap Achtmaal gunstig, wat de uiteindelijke opbrengst van het spektakel komt de buurtschap ten goede. Hiermee kan zij voor een belangrijk deel de kosten van deelname aan Corso Zundert dekken.

Vrijwilligers

Ook deze keer waren er weer tal van vrijwilligers in touw om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. “Op de dag zelf zeker veertig vrijwilligers met allemaal verschillende taken,” zegt Christ-Jan van Bedaf. “Ontvangst van bezoekers bij de ingang, bakken tijdens de barbecue, bediening, noem maar op. Maar ook in de dagen voorafgaand moet er veel werk worden verzet. Denk aan het plaatsen van hekken, het leggen van de dansvloer en het aankleden van de tent. En daarna moet alles ook weer worden opgeruimd.” Uiteraard was er dit jaar weer goed aan de kinderen gedacht: zij konden zich vermaken met spelen in een hoop zand, met springen op het luchtkussen of door het laten aanbrengen van glitter tattoos. Voor de volwassen was er volop muzikaal vertier, onder meer met de komst van het door Coop van Bedaf naar Achtmaal gehaalde gezelschap De Marlets. Het bedrijf schonk buurtschap Achtmaal ook nog een leuk bedrag. “Door te sponsoren houden we de kosten voor de buurtschap voor deelname aan Corso Zundert zo laag mogelijk.”