Cheques voor VV Achtmaal en Landstad De Baronie

ZUNDERT – Goed nieuws voor VV Achtmaal en streeknetwerk LandStad De Baronie. De clubs zijn sinds dinsdagochtend respectievelijk 12.500 euro en 10.000 euro rijker dankzij een genereuze geste van Rabobank De Zuidelijke Baronie.

Omdat de Rabobank 125 jaar bestaat, ondersteunt de Rabobank projecten die de leefomgeving mooier en duurzamer maken. In totaal zijn 35 stichtingen en of verenigingen verrast met een financiële bijdrage, goed voor een totaalbedrag van 250.000 euro. Hiervan is 125.000 euro afkomstig uit het Rabo Coöperatiefonds, de andere helft is afkomstig vanuit de Rabo Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage.

Verlichting

Johan de Beer van de ledenraad Rabobank De Zuidelijke Baronie overhandigde dinsdag symbolisch cheques aan voorzitter Koert Hereijgers van VV Achtmaal en aan voorzitter Bert Kandel van LandStad De Baronie. De voetbalclub uit Achtmaal gaat het geschonken bedrag besteden aan duurzame LED-verlichting op Sportpark VV Achtmaal.

Thema’s Nassau en Van Gogh

LandStad De Baronie gaat de gift gebruiken om de thema’s Nassau en Van Gogh te belichten langs de fietsroute Van Nassau tot Van Gogh, het fietspad tot loopt langs de Aa of Weerijs van Breda tot Zundert. Dit gebeurt door de verhalen te vertellen via informatieborden en QR-codes. Onderweg komen er ook picknicktafels met reproducties van de schilderijen van Van Gogh èn bordspellen die vooral voor de jeugd bedoeld zijn. Fietsers kunnen zowel in Zundert als in Breda starten.

Fietspad

Langs de oever van de beek Aa of Weerijs loopt het fietspad van Breda tot Zundert. Het fietspad is vijf jaar geleden tot stand gekomen op initiatief van een groep inwoners uit Zundert. LandStad de Baronie, Provincie Noord-Brabant en de Gemeenten Breda en Zundert werkten samen om het initiatief te realiseren. De wens is om het te laten uitgroeien tot een cultureel, informatief en educatief pad. Bovendien gaat LandStad samen met de gemeenten Breda en Zundert het fietspad uitbreiden tot een fietsroute van 40 kilometer.

Van Gogh Nationaal Park

Naast de Rabobank zuidelijke Baronie, geeft ook Van Gogh Nationaal Park een financiële ondersteuning voor de aankleding. Het is de bedoeling dat de aankleding van de route voor de zomer gereed is.