Binnenkort kan iedereen veiliger fietsen bij Achtmaal

ACHTMAAL – Fietsen in het buitengebied bij Achtmaal is vanaf eind mei een stuk veiliger. Er komen drempels en plateaus en er wordt zo’n vijftien kilometer aan nieuwe, rode fietsstroken aangelegd.

Die stroken, die door hun kleur goed opvallen, worden op de Roosendaalseweg, de Buntweg en de Nieuwmoerseweg aangelegd. Op die wegen, en op de Achtmaalse Weg, komen bovendien drempels en plateaus op de kruispunten. Die moeten ervoor zorgen dat de snelheid van het verkeer wordt afgeremd.

Twee vliegen in één klap

Alles bij elkaar opgeteld, kost het aanbrengen van deze maatregelen een slordige miljoen euro. Een bedrag dat voor de helft door het Rijk en voor een kwart door de provincie Noord-Brabant wordt betaald. Zij stellen hun bijdragen beschikbaar op voorwaarde dat Zundert het investeert in het veiliger maken van enkele van de wegen buiten de bebouwde kom, waar een maximaal zestig kilometer per uur mag worden gereden.

Wethouder Patrick Kok (VVD/Mobiliteit) is hartstikke blij met de financiële steun. Die maakt: ,,Dat we twee vliegen in één klap kunnen slaan”, vertelt hij in een persbericht. ,,Deze veiligheidsmaatregelen combineren we namelijk met het geplande onderhoud aan deze wegen.”

Flinke verbetering

De maatregelen zelf maken bovendien, aldus Kok: ,,Dat fietsers en wandelaars meer ruimte krijgen in het buitengebied. Dat zorgt voor een flinke verbetering van de verkeersveiligheid.”