Basisschool in Achtmaal twee dagen dicht vanwege coronaperikelen

ACHTMAAL – Basisschool De Wegwijzer in Achtmaal is vandaag en morgen gesloten vanwege het hoge aantal positieve testen op het coronavirus. De school ziet geen andere oplossing.

Ouders en verzorgers van leerlingen van de basisschool werden woensdag aan het einde van de middag per e-mail van het besluit op de hoogte gesteld. “Het coronavirus grijpt om zich heen,” meldt schooldirecteur Jos Verpalen. “Er zijn helaas al best wat leerlingen van onze school positief getest. Ook is er nu weer een leerkracht positief getest. Sommige leerlingen en leerkrachten wachten nog op een uitslag. Wij hebben daardoor te weinig leerkrachten om de school op een verantwoorde manier open te houden.

Vervelend

Om die reden is samen met de bovenschoolse bestuurder besloten om de school voor twee dagen sluiten, zo maakt hij duidelijk. Vandaag (donderdag) en morgen (vrijdag) blijven de deuren van De Wegwijzer dus dicht. “Wij weten wij dat dit voor zowel ouders/verzorgers, leerlingen en leerkrachten heel vervelend is, maar helaas zien wij geen andere oplossing,” aldus Verpalen. “Ook hopen wij dat er minder kinderen en leerkrachten besmet zullen worden.” Hij vraagt ouders en verzorgers alert te blijven en hun kind bij klachten te laten testen bij de GGD-teststraat.