Autobedrijf Sprenkels wordt De Labie Auto’s

ACHTMAAL – Al ruim 43 jaar is Autobedrijf Sprenkels een begrip in Achtmaal. Aanvankelijk was het bedrijf aan de Corneliusstraat gevestigd. Sinds 1996 komen de klanten naar de huidige locatie aan de Buntweg. Eigenaar Ludo Sprenkels gaat per 1 september met pensioen en heeft zijn bedrijf overgedragen aan twee jonge, veelbelovende autoliefhebbers, te weten de broers Tom en Thomas de Labie uit Zundert die aldaar ook al een autobedrijf runnen. 

DOOR HELEEN VERBURG

Als je zo’n 43 jaar aan een stuk je autobedrijf hebt gerund, dan heb je recht op een welverdiend pensioen. Dat vond eigenaar Ludo dus ook. Dus zocht en vond hij een opvolger in wie hij alle vertrouwen heeft. “Er zijn verschillende redenen die mij ertoe gebracht hebben met pensioen te gaan,” vertelt Ludo. “Wel blijf ik nog enige tijd in mijn huis bij het bedrijf wonen en natuurlijk ben ik dan bereid de nieuwe eigenaren met raad en daad terzijde te staan.” Ook dochter Tamara, ook al vele jaren een vaste waarde in het bedrijf, zal haar werkzaamheden neer leggen. “Wat ik hierna ga doen, weet ik nog niet,” vertelt ze, “in ieder geval ga ik eerst een paar maanden rust nemen en dan zie ik wel weer.” Vader en dochter Sprenkels willen hun vertrouwde klantenkring nadrukkelijk bedanken voor hun vertrouwen in het bedrijf in de afgelopen jaren. “We zullen onze klanten echt gaan missen,” stellen ze allebei.

Opvolgers

Tom en Thomas de Labie hebben op dit moment in Zundert in de Ambachten een in- en verkoopbedrijf van jonge, gebruikte auto’s. Zij zullen hun activiteiten in Zundert staken en in Achtmaal gaan voortzetten en dan combineren met het onderhoud en de reparatie van auto’s. “Dus zowel onze eigen klantenkring als de klantenkring van Autobedrijf Sprenkels kunnen vanaf 1 september blijven rekenen op onze en de hun vertrouwde service tegen concurrerende prijzen,” benadrukt Thomas. “Ook zullen we regelmatig een leuke actie houden voor onze klanten.” En broer Tom vult aan: “Zelf werk ik al jaren als automonteur en ik heb ook bij Sprenkels gewerkt. Ik vind het erg leuk om daar nu als mede-eigenaar van het bedrijf terug te keren. Ik zal als monteur blijven werken.”  En Thomas geeft aan dat hij de werkzaamheden van Tamara zal overnemen en zich daarnaast zal bezig houden met de inkoop en verkoop van jonge, gebruikte auto’s.

“We nemen Johan Dockx, die al tientallen jaren bij Sprenkels werkzaam is als monteur, heel graag over,” vertelt Tom weer. “Ook met zijn kennis en inzet kunnen we waarborgen dat er voor de klanten niets zal veranderen.”

Bedrijfsnaam

Gaat er dan echt niets veranderen? Nou, de naam, die gaat wel veranderen. De nieuwe naam van het bedrijf wordt De Labie Auto’s. Dat betekent ook dat er op en rond de gevel van het bedrijf wat aanpassingen zullen zijn. En natuurlijk zullen de website en de Facebook-pagina aangepast worden aan de nieuwe naam. “Maar dan heb je het ook helemaal gehad met de veranderingen,” meldt Thomas enthousiast, “ want we zullen de goede service en naam van het bedrijf hoog houden.”

“Precies”, zegt Tom weer, “dat zijn we aan Ludo, Tamara en de klanten verplicht. We vertrouwen er op dat we met hen een prima vertrouwensrelatie zullen opbouwen.”

De Labie Auto’s – Buntweg 3, Achtmaal – tel. (076) 5985235 – www.delabieautos.nl