Alternatief sausje over carnavalsactiviteiten in gemeente Zundert

ZUNDERT – Het ‘old skool’ vieren van het carnavalsfeest is dit jaar vanwege het coronavirus helaas niet mogelijk. De echte leutliefhebbers laten zich er echter niet door uit het veld slaan. In de verschillende kernen van de gemeente Zundert zijn dan ook uiteenlopende initiatieven uitgerold om op alternatieve wijze toch nog te kunnen genieten van het carnavalssfeertje.

Zo wordt komende zaterdag in Rijsbergen (Aopelaand), waar deze carnavalseditie het motto ‘Ziedut zitte?’ wordt gehanteerd, voor de kinderen om 14.11 uur gestart met het grote online Gataopkesbal. Na deze grote viering in de middag is er ‘s avonds om 19:11 de traditionele sleuteloverdracht waarbij de Prins de sleutel van het Aopelaand van de burgemeester (online) overhandigd krijgt en het carnaval opent. Zondag om 15.11 uur vindt de online prijsuitreiking van de Straat- en Huisversierwedstrijd plaats. ’s Avonds om 19.11 uur is het vervolgens tijd voor de enige echte online Aopelaanders Quiz, waarbij duidelijk zal moeten worden wie het meeste weet van het carnavalsfeest en wie er over de grootste carnavalskennis beschikt.

Gataopkes

Op de maandagochtend zijn Jan-Knillis I en zijn leutteam uitgenodigd om om 11.00 uur aan te schuiven bij Baronie TV, hetgeen via de televisie en internet natuurlijk te volgen valt. In de middag is om 15.11 de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd voor de Gataopkes. Om 19.11 uur staat de prijsuitreiking van de puzzel uit de carnavalskrant Dun Aopelaander op het programma. Dinsdag ten slotte is de afsluiting van het alternatieve carnavalsfeest in ’t Aopelaand. Om 15.11 uur worden dan de prijzen uitgereikt voor de meest carnavaleske filmpjes die de Gataopkes hebben gemaakt. De officiële sluiting van het carnavalsfeest is om 19.11 uur, waarbij ook het motto voor carnaval 2022 bekend zal worden gemaakt.

Grote Banaonaoze Bingo

CV De Banaonblussers zorgt ervoor dat ook in Zundert (Banaonblussersrijk) carnaval niet onopgemerkt voorbijgaat dit jaar. Kinderen kunnen aan de slag met leuke kleurplaten waarmee zij – als ze deze voor het raam hangen – ook nog eens leuke prijzen kunnen winnen. Traditiegetrouw krijgen bewoners van De Willaert weer fruitmanden. Klapstuk is de Grote Banaonaoze Bingo die komende zaterdag in samenwerking met CV De Zaantaoze uit Wernhout (Zaantaozelaant) wordt gehouden. Deze carnavalsmuziekbingo begint om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Fruitmandje

CV De Zaantaoze heeft uiteraard ook nog wat ‘eigen’ zaken geregeld voor de achterban. Zo gaat de Raad van Elf onder leiding van prinses Eline I vrijdagmiddag en zaterdagochtend langs alle ouderen en zieken van Wernhout om daar een fruitmandje voor de deur te zetten. Zo kunnen de raadsleden toch nog feestend door het dorp, het carnavalsvirus meekrijgen en krijgen de ouderen en zieken de aandacht die ze verdienen. Onder het motto ‘We zen dur vur mekaore!’ wil CV De Zaantaoze eraan bijdragen dat iedereen aan elkaar blijft denken in deze onzekere tijd. Daarom heeft zij een speciale stok kaarten laten maken om een gezellig een spel te kunnen spelen met elkaar. Verder is er een prijs voor degene die zijn of haar huis tijdens carnaval heeft mooist heeft versierd.

Goudpoeperkes

In Achtmaal (De Gouwe Stad) wordt vrijdag het jaarlijkse ziekenbezoek aan bejaarden en mindervaliden afgelegd, uiteraard op gepaste afstand. Op carnavalsdinsdag wordt er via Ons West-Brabant een optreden van het Agmaols Cabaret uitgezonden. Voor de kleine Goudpoeperkes tot slot is er een kleurwedstrijd. De kleurplaat is op te halen bij buurtsuper Coop Van Bedaf of kan gedownload via cvdegoudpoepers.nl/nieuws/kleur-wedstrijd/.

Alles onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen en eventuele aanvullingen. Surf voor meer informatie naar https://www.facebook.com/Aopelaand/https://www.facebook.com/banaonblussers/https://www.facebook.com/cvdegoudpoepers en https://www.facebook.com/cvdezaantaoze