Achtmaalse Rally Club in de schijnwerpers tijdens Aardbeienfeesten

ACHTMAAL – In de schijnwerpers dit jaar tijdens de Zundertse Aardbeienfeesten staat de Achtmaalse Rally Club die op het Van Goghplein in Zundert de jaarlijkse rally en de rallysport onder de aandacht van het publiek brengt. Dat gebeurt op bijzondere wijze, want bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding een ronde meerijden in een rallywagen: een unieke belevenis!

De Aardbeienfeesten vormen een prachtige gelegenheid om de jaarlijkse rally te promoten, vindt Dennie Rovers, voorzitter van de Achtmaalse Rally Club. “Maar dat niet alleen: we hopen ook mensen enthousiast te kunnen maken om als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken voor onze club, bijvoorbeeld op het gebied van logistiek of veiligheid. We kunnen zogezegd wel wat helpende handjes gebruiken. Er is bij ons altijd wel iets te doen.”

Gevoel

Straks zijn er op het Van Goghplein in Zundert niet alleen echte rally auto’s te bewonderen, belangstellenden kunnen voor het luttele bedrag van vijftien euro zelfs instappen om een rondje in een rally auto te ervaren. Dennie Rovers: “De rally is hier in de omgeving heel bekend en veel mensen hebben wel eens een rally auto voorbij zien komen. Ze hebben er echter bijna nooit ook zelf in gezeten. Logisch, want je hebt er normaal gesproken ook een licentie voor nodig. Nu kan er dus – vastgegespt en wel – als passagier mee worden gereden. Ik ben zelf acht jaar lang rallyrijder geweest, maar het is en blijft iedere keer weer bijzonder. Het geluid van de motor, het starten, het optrekken… Het bezorgt me telkens  een mooi gevoel.”

KNAF

Wie minder avontuurlijk is, kan de Achtmaalse Rally Club tijdens de Aardbeienfeesten ook steunen door te draaien aan het aanwezige rad. Daar zijn leuke prijzen mee te winnen, van snoep voor de kinderen tot een gratis dagkaart voor de rally. Verder zijn een veiligheidsofficial en twee promotiedames van de KNAC Nationale Autosport Federatie ( KNAF) present om uitleg te verschaffen over de verschillende aspecten rond de rallysport.

Surf voor meer informatie over de Achtmaalse Rally Club naar www.achtmaalserallyclub.nl