Achtmaalse dames kampioen

ACHTMAAL – De Achtmaalse dames lieten er zeker in de beginfase geen twijfel over bestaan, er zou vandaag hoe dan ook gewonnen worden. Achtmaal legde in de eerste helft al de basis voor het kampioenschap!

Achtmaal begon messcherp aan de wedstrijd. Janneke werd naar 5 minuten de diepte in gestuurd en oog in oog met de Schijfse goalie bleef de Achtmaalse goaltjesdief rustig en schoof keurig binnen: 1-0! Binnen 10 minuten had Achtmaal de marge verdubbeld. Wederom was het Janneke die iedereen te slim af was en simpel binnen wist te werken: 2-0! Hierna kabbelde de wedstrijd wat voort en Achtmaal nam wat gas terug. Schijf is zeker in de eerste helft niet gevaarlijk geweest. Nog voor de thee pauze gooide Achtmaal de wedstrijd in het slot, op aangeven van Vanessa was het wederom Janneke die haar hattrick wist te voltooien en de 3-0 binnen schoot!

Achtmaal was in het begin van de 2e helft veel op de helft van Schijf te vinden zonder echt gevaarlijk te worden, zo werd het publiek een beetje in slaap gesust door beide ploegen. Tot dat Aniek iedereen even wakker schudde. Met een afstandspoeier van ruim 25 meter tilde ze hoogstpersoonlijk de stand naar 4-0. Hierna ging het hard want de ingevallen Lieke deed ook nog een duit in het zakje. Een voorzet controleerde ze prima en met haar chocolade been schoot ze de 5-0 binnen! Het slotakkoord was voor Birgit die de eindstand bepaalde op 6-0!

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van een paar dames die de schoenen aan de welbekende wilgen hangen. Zo was daar ook het afscheid van Vanessa die onlosmakelijk verbonden was aan de dames selectie. De aanvoerster zet een streep onder haar voetbalcarrière. Met een kampioenschap op zak is dat een ontzettend mooi moment om te stoppen.