Achtmaals bedrijf Hocosto meest innovatieve West-Brabantse Startup

ACHTMAAL – Het Achtmaalse bedrijf Hocosto is samen met vier andere startup-bedrijven beloond met een Brabant Startup Award. Hocosto ontwikkelde met de STES een antwoord op gasloos bouwen. Hocosto is het enige bedrijf uit West-Brabant dat in de prijzen viel.

Uit bijna zestig inzendingen koos de jury het concept dat ontwerper René Geerts ontwikkelde als één van de vijf winnaars. De STES is een ondergronds vak of raamwerk, wat een geïsoleerde bak, gevuld met water vormt. In de zomer wordt de bak met water opgewarmd door zonnewarmte. Door de isolerende laag rondom het raamwerk blijft het water tot minstens in de winter warm en kan het gebruikt worden voor verwarming of koken. Daarmee vormt het concept een innovatie en variatievorm gasloos bouwen.

Startups
De jury keek, naast een actieve aanwezigheid in het Brabantse ecosysteem, onder meer de kwaliteiten schaalbaarheid, duurzaamheid en de teamsamenstelling van de bedrijven of startups. “De aanwezigheid van betalende klanten bleek vaak doorslaggevend bij de selectie. Ook was de jury gecharmeerd van startups die met oplossingen komen voor de grote problemen van deze tijd”, aldus de organisatie in een persbericht. De Brabant Startup Awards zijn een initiatief vanuit Innovation Origins. Door de bedrijven uit te lichten hoopt de organisatie de groei en het belang van startups in Nederland te promoten.