Achtmaal houdt aansluiting

Zonder de geblesseerde Chiel van Nispen en Roy Frijters trad Achtmaal aan op een veld dat nog meer heuvels had dan heel Oostenrijk.

Achtmaal had een overwicht in de beginfase en had geen problemen met De Schutters. De toon werd echter gezet toen Joep Mensen 2 man voorbij ging en werkelijk getorpedeerd werd door een speler van De Schutters. De vrije trap liep echter op niets uit. De Schutters bleef echter gevaarlijk in de tegenstoot maar op een lage voorzet was Ralph Mertens attent en voorkwam erger. Toch was de eerste echt grote kans voor Achtmaal, een indirecte vrije trap werd door Alexandru Luca net naast geschoten. De sterk spelende Rick Jacobs had de spits de gehele wedstrijd in het midden van de kant van zijn zak zitten. In de 30e minuut was het Martijn Kuijstermans die ruimte zag om op te stomen maar een station verder werd de bal verspeeld. Net voor rust was het dan toch raak! Een snelle spelhervatting van Achtmaal kwam terecht bij Johnny Kustermans die eerste de keeper vond op zijn weg maar de rebound was wel aan hem besteed: 0-1!

Achtmaal moest na rust tegen de harde wind op spelen en dit was het teken voor de Schutters om letterlijk elke bal naar voren te pompen. Zo werd een afgeslagen corner op goal geschoten, waar er minstens 2 spelers van de Schutters hinderlijk buitenspel stonden floot de scheidsrechter echter niet maar Roy Nouws wist redding te brengen met zijn voet. Niet veel later was het Niek Elst die de wedstrijd op slot gooide. Een vrije trap van Joep Mensen kwam via een scrimmage voor de voeten van Niek Elst die van dichtbij binnenschoot: 0-2. De wedstrijd was gespeeld en via een messcherpe counter kwam de 0-3 op het ontbrekende scorebord. Michael van Aert pikte een corner van de Schutters op en met een echte ‘Pirlo pass’ zette hij Niek Elst alleen voor de goalie die hem met een lobje verschalkte: 0-3.

Volgende week zijn we te gast bij VV Raamsdonk en daar heeft Achtmaal nog wel iets tegen goed te maken. Er zal een bus rijden. Hoe laat de bus uit Achtmaal vertrekt? Hou de site / facebook in de gaten!