Achtmaal grijpt laatste ticket voor nacompetitie ten koste van WVV’67

ZONDAG 4B  /  Door met 1-4 van WVV ’67 te winnen heeft Achtmaal beslag gelegd op het laatste ticket voor de nacompetitie. De formatie van Cees van Beers mag nu met clubs uit 4A, Rimboe en BSC gaan strijden om een plaats in de derde klasse.

Achtmaal start volgende week de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Breskens. Rimboe (winnaar van de eerste periodetitel) speelt uit tegen Sluis. BSC hoeft de eerste ronde nog niet in actie te komen omdat de Roosendalers achter kampioen Wernhout op de tweede plaats zijn geëindigd.

Achtmaal – WVV ’67 4-1 (3-0) – 1-0 Nick Jongenelen, 2-0 Jacky Mertens, 3-0 Roel Jongenelis, 4-0 Jongenelen, 4-1 Max van Elzakker.

Tijdens de laatste competitieronde was er in 4B nog een prijs te verdelen. Achtmaal en WVV ’67 kwamen beide in aanmerking voor de laatste nacompetitieplaats en stonden op het sportpark in Achtmaal tegenover elkaar. De ploeg uit Woensdrecht had voldoende aan een gelijkspel om op de derde plaats te eindigen en daarmee plaatsvervangend periodekampioen te worden. Achtmaal moest winnen.

Achtmaal troefde WVV ’67 in de eerste helft op alle fronten af en stelde de zege al veilig door treffers van Nick Jongenelen, Jacky Mertens en Jongenelis. Na rust stond er een strijdbaarder WVV ’67 binnen de lijnen, maar de thuisploeg gaf de voorsprong niet meer uit handen. Omdat de bezoekers alleen nog Matt Luijkx en Stijn Prop achterin hielden, kreeg Achtmaal counterkansen. Jongenelen scoorde hieruit 4-0. In de slotfase nam de druk op het doel van Achtmaal toe, invaller Max van Elzakker kon de eer voor de bezoekers redden.

Hoewel hij met lege handen staat, zegt WVV-trainer Gerard Lazarom te hebben genoten van de wedstrijd: ,,Ik zag in de eerste helft een onherkenbaar WVV, maar ik wil hiermee de aanvallende kwaliteiten van Achtmaal niet tekort doen. Na rust hebben we alsnog laten zien waartoe we in staat zijn. De spelers zijn trots dat ze met een vijfde plaats in de eindrangstand de beste ploeg van de Zuidwesthoek zijn.’’