Zundert stoot Kloothoefstraat af

ACHTMAAL – Het is een klein doodlopend weggetje in Achtmaal: de Kloothoefstraat vanaf nummer 5. Bijna aan het zicht onttrokken. Maar wel een officiële weg. Van de gemeente Zundert.

Lang geleden waren er grote plannen met het straatje. Het was de tijd van de ruilverkaveling, eind jaren tachtig. De gemeente zag in het weggetje een prachtige kans om er een ‘ommetje’ van te maken. Een recreatief paadje midden in het buitengebied.

Het ‘ommetje’ kwam er nooit. Het weggetje raakte uit het beeld. Bijna letterlijk, meldt een woordvoerster van de gemeente Zundert. ,,Het is al meer dan tien jaar nauwelijks toegankelijk.”

Opkopen

Reden voor de twee aanwonenden om aan de bel te trekken. Zij willen het pad graag kopen. De één, een boer, wil het aan zijn landbouwgronden toevoegen. De ander, een niet-agrariër, wil er een toegangsweg richting zijn woning van maken.

Het college wil akkoord gaan. Maar moet dan wel officieel de grond, in totaal 2900 vierkante meter, aan de openbaarheid onttrekken. Dat proces is nu ingezet. Zonder bezwaren is de weg in de zomer geen gemeentelijk eigendom meer.