ACHTMAAL – CoopCompact Van Bedaf in Achtmaal is opnieuw uitgeroepen tot Beste Buurtsuper van Coop. Dat is dinsdagavond door de coöperatie bekendgemaakt.

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft Van Bedaf deze prijs nu gewonnen. Het is niet de eerste keer dat de CoopCompact-vestiging van Christ-Jan en Kara van Bedaf in de prijzen valt. Sterker nog: de Achtmaalse supermarkt heeft een naam hoog te houden.

Top

Van Bedaf staat al tien jaar aan de top. In 2006 werd de landelijke verkiezing Buurtsupermarkt van het Jaar – waaraan meerdere organisaties meedoen –  voor de eerste keer gewonnen. In de jaren die volgden zat Van Bedaf er verschillende keren weer heel erg dichtbij. In 2010 werd de Achtmaalse supermarkt tweede, in 2012 derde en in 2014 werd wederom een tweede plaats in de wacht gesleept. Voor deze prijs is Van Bedaf dit jaar nog in de race. De uitslag van deze competitie zal medio maart bekendgemaakt worden.

Kwaliteit

De landelijke verkiezing Supermarkt van het Jaar is een initiatief van de vakbladen Distrifood en Foodmagazine en brancheorganisatie CBL, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, bedoeld om de kwaliteit van supermarkten in Nederland naar een hoger niveau te tillen. De verkiezing wordt om het jaar georganiseerd. Supermarkten kunnen meedoen in de categorieën supermarkten (winkels met meer dan 750m2 winkeloppervlak) en buurtsupermarkten (winkels met minder dan 750m2 winkeloppervlak). Gedurende verschillende ronden worden de winkels door een vakjury en door consumenten beoordeeld op onder andere service, netheid en versheid. FOTO ARCHIEF DE BODE