Toneelvereniging Achtmaal gaat weer internationaal: ‘’Polnische Wirtschaft’’

Toneelvereniging Achtmaal gaat weer internationaal:

‘’Polnische Wirtschaft’’

Nadat Toneelvereniging Achtmaal al een aantal jaren een Belgisch stuk gespeeld heeft, zoekt de vereniging het ook dit jaar weer over de grens. Dit jaar hebben ze gekozen voor de komedie ‘’Polnische Wirtschaft’’.

Het stuk speelt zich af in eigen land waar Willem Mulder met zijn vrouw Grietje een kleine werkplaats heeft waar hij auto’s repareert. Het loopt echter voor geen meter; de belasting, gemeente en de bank zitten het echtpaar dwars. Ook met de fratsen van Kasimir, de Poolse zwartwerker, komen ze niet verder. Daarnaast hebben ze een rare kostganger in huis, die ervan overtuigd is dat hij originele uitvindingen heeft. Op het moment dat de garage failliet dreigt te gaan, gebeurt er iets waardoor de situatie van Willem en Grietje lijkt te veranderen…

Dit jaar heeft Toneelvereniging Achtmaal weer een debutant, namelijk Tjerda Postma. Verder spelen mee: Mark Schrauwen, Anke Godrie, Arjan Nouws, Koen Milbou, Sanne Kouwenhoven, Agnes van Kalmthout, Monique Verschuuren, Ad van Hasselt en Linda Theuns. Dit doen zij onder leiding van regisseur Frank Backx.

De eerste voorstelling zal plaatsvinden op zondagmiddag 24 november om 13.30 uur. De avondvoorstellingen vinden plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 november om 20.00 uur. Tijdens alle drie de voorstellingen is iedereen welkom. Entree bedraagt € 7,-. Voor kinderen van een basisschool leeftijd en personen van 65 jaar of ouder bedraagt de entree € 4,-. Reserveren kan bij Nicole Milbou, 076-5984848 (na 18.00). Al onze voorstellingen vinden plaats in Dorpshuis de Nachtegaal in Achtmaal.

De vereniging is altijd op zoek naar nieuwe leden voor het nieuwe toneel seizoen. Iedereen is welkom, dus wil je graag toneel spelen, decor bouwen of ben je gewoon graag gezellig aanwezig, ga dan naar de website (www.toneelverenigingachtmaal.nl) of kom langs tijdens de repetities op donderdagavond in Dorpshuis De Nachtegaal te Achtmaal.

WEBSITE

polnischewirtschaft