ACHTMAAL – Om de kinderen van Achtmaal, en eventueel van omliggende dorpen, in de laatste week van de schoolvakantie bezig te houden zijn er in de kern van Achtmaal stripachtige figuren, Poke-maal genaamd, verstopt.

Voor het zoeken naar de Pokemaals is geen telefoon of internet nodig. De kinderen hoeven slechts met een formulier en een potlood of pen rond te gaan. De kinderen gaan ondermeer op zoek naar een Expolosiefriet, een IJsjesmonster en een Vliegende dahlia. Alle Poke-maals zijn verstopt op locaties waar Achtmaalse kinderen normaal gesproken zelfstandig mogen komen.

Als alle acht Pokemaals gevonden zijn, kunnen de kinderen het formulier invullen en vergezeld van een tekening van een zelf verzonnen Pokemaal in de brievenbus van het atelier aan de Pastoor de Bakkerstraat 29a doen . Kinderen die mee willen doen kunnen een formulier ophalen bij Bedaf supermarkt en bij het atelier van Mieke van Zundert. Uit de inzendingen en de originele tekeningen worden vijf kinderen gekozen, die op 11 september tijdens het Dorpsfeest een gratis workshop mogen volgen. De inzendingen moeten voor 8 september binnen zijn.